Dönüş yolunda çile

Ramazan Bayramı’nın son gününde tatilden dönen vatandaşlar, yollarda yoğunluk oluşturdu. Her bayram yaşanan görüntüler yine tekrarlandı.

Dönüş yolunda çile

Tatilcilerin dönüşü nedeniyle oluşabilecek uzun kuyruklar nedeniyle Çanakkale polisi bir dizi önlem aldı. Feribot İskelesi’ne giden bazı güzergahlar araç trafiğine kapatıldı. İzmir istikametinden feribota geçişi yapmak üzere Çanakkale’ye gelen tatilciler ise, merkezdeki feribot yoğunluğuna göre şehir girişinde polisler tarafından Lapseki İlçesi ve Çardak beldesine yönlendirildi. TIR, kamyon gibi ağır vasıtaların geçişine ise sadece Lapseki-Gelibolu ve Çardak-Gelibolu hatlarındaki feribotlardan izin verildi.

Aralıksız sefer

Çanakkale Boğazı’nda deniz ulaşımını sağlayan Gestaş firması ise, Çanakkale-Eceabat hattında 3 feribot, Çanakkale-Kilitbahir hattında 4 mini feribot, Lapseki-Gelibolu hattında 4 feribot ile tarifesiz hizmet verdi. Ayrıca Çardak-Gelibolu hattında ise özel şirkete ait 6 mini feribot tarifesiz sefer yaptı. Çanakkale Boğazı’nda toplamda 17 feribot ile tatilcilerin dönüş yolculuğu hızlandırılmaya çalışılıyor. Yalova’da da İDO’ya ait Topçular İskelesi’nde 18 gemi gece geç saatlere kadar aralıksız sefer yaptı.

Otogarda iğne atsan yere düşmez

Yalova, Bandırma ve Çanakkale’de görülen yoğunluğun bir benzeri de Büyük İstanbul Otogarı’nda yaşandı. Otogara girmeye çalışan otobüsler uzun kuyruk oluştururken, otobüsteki yolcular otogara ulaşabilmek için uzunca bir süre bekledi. Otobüslerin içinde sıkılan yolcuların yasak olduğu halde otobüslerden inerek otogara yürüdüğü görüldü.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X