Dönüşüm algısını değiştirecek proje

Emniyet Sitesi 26 bloktaki dönüşüm, eski binaların yıkımıyla başladı. Bulvar Lotus ismiyle hayat bulacak yeni projenin çalışmaları Özgür Kavaklı İnşaat ve Coldwell Banker Kristal Gayrimenkul işbirliğinde yürütülüyor.

Dönüşüm algısını değiştirecek proje

Bursa’da tek kalemde en fazla yıkımın yapıldığı proje olarak dikkat çeken Bulvar Lotus da, 13 blok içerisinde 416 dairenin yanı sıra, 7 bin 500 metrekare ticari alan ve 8 bin metrekare sosyal donatı alanı ve yeşil alan bulunacak.

Özgür Kavaklı İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Özgür Kavaklı, yıkım törenindeki konuşmasında, projenin 20 bin metrekare alan üzerine gerçekleşeceğini belirterek, ”15 bin metrekare kapalı otopark yapacağız. En önemlisi içerisinde 8 bin metrekare orman bulunacak. Burası Nilüfer’in çiçeği olacak” dedi. Coldwell Banker Kristal Gayrimenkul’un Kurucu Ortağı Mustafa Özdemir de, Bulvar Lotus’un klasik ve modern mimariyi harmanlayan özel bir proje olduğunu kaydetti. Konut sahiplerinin bulvarda yaşamanın avantajlarını hissedeceğini dile getiren Özdemir, söz konusu projenin kentsel dönüşüm algısını değiştireceğine dikkati çekti.

99’DAKİ SAHNELERİ GÖRMEK İSTEMİYORUZ

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ise, deprem yıkmadan ve kendisi üzerimize yıkılmadan binaları yenilemek amacıyla yola çıktıklarının altını çizdi. Altepe, ”Burada 312 daire, 26 blok vardı şimdi 13 blok olacak. Blok sayısı azalıyor. Yeşil alan artıyor. Emniyetli ve sağlıklı binalar inşa ediliyor. Projenin bir an önce açılışını yapmak istiyoruz.  Böyle güzel projeleri desteklemek bizlerin görevi. Bu eski binaların ne demiri yeterli, ne de betonu yeterli. Sürekli bir yıkılma tehlikesi ile karşı kaşıya. 99 depremindeki sahneleri görmek istemiyoruz” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X