Dönüşüm bir an önce başlamalı

Yeni eylem planlarının Türkiye’yi 2023 hedeflerine taşıyabileceğini belirten BTSO Başkanı İbrahim Burkay, “Öncelikli dönüşüm programlarının biran önce hayata geçirilmesini bekliyoruz” dedi.

Dönüşüm bir an önce başlamalı

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, 10’uncu Kalkınma Planı Kapsamında 8 maddeden oluşan ‘Öncelikli Dönüşüm Programları’nı değerlendirdi. Yeni eylem planlarının Türkiye’yi 2023 hedeflerine taşıyabileceğini ifade eden Burkay, “Öncelikli dönüşüm programlarının biran önce hayata geçirilmesini bekliyoruz” dedi. 

Burkay, iş gücü piyasasının etkinleştirilmesi programı ile Türkiye’de nüfusun yarısını oluşturan kadınların iş gücüne katılım oranlarının artacağını vurguladı. Kayıt dışı ekonominin de haksız rekabet oluşturduğuna işaret eden Burkay, “Rekabetçi bir ekonominin gerektirdiği nitelikli ve insana yaraşır istihdamın artırılması, işsizliğin azaltılması ve iş gücü verimliliğinin yükseltilmesi iş dünyası temsilcileri olarak uzun yıllardır üzerinde dile getirdiğimiz bir konuydu” diye konuştu.

 

TÜRKİYE’YE ÖRNEK OLDUK

BTSO olarak temel ve mesleki becerileri geliştirme konusunda Türkiye’ye örnek projeleri hayata geçirmeyi başardıklarına dikkat çeken Burkay, bu kapsamda BTSO Eğitim Vakfı bünyesinde faaliyet gösteren BUTGEM’de iş dünyasının ihtiyacı olan nitelikli ara eleman ihtiyacını karşılamaya çalıştıklarını anlattı. Burkay, mesleklerin uluslararası standartlara taşınması amacıyla da Mesleki Yeterlilik Sınav ve Belgelendirme Merkezi’ni (MESYEB) hayata geçirdiklerini hatırlattı.

BİLGİ TOPLUMUNA DOĞRU

BTSO Başkanı Burkay, Türkiye’nin 2023 hedeflerine Ar-Ge, inovasyon, tasarım ve markalaşma ile ulaşabileceğini ifade ederek, bu kapsamda nitelikli insan gücü için çekim merkezi eylem programının da büyük önem taşıdığını söyledi. Söz konusu eylem planıyla üniversite, sanayi, kamu ve araştırma merkezleri arasındaki işbirliklerinin artacağını kaydeden Burkay, Türkiye’nin bilgi toplumuna dönüşüm hızının da ivme kazanacağını savundu. 

Burkay, ”Öncelikli dönüşüm programları Türkiye’yi 2023 hedeflerine taşıyabilecek nitelikte… İş dünyası olarak bu eylem planlarının biran önce hayata geçirilmesini bekliyoruz” dedi. 

KOBİ’LERE İHRACATÇI KİMLİĞİ KAZANDIRIYORUZ

BTSO Yönetim Kurulu Başkanı Burkay, KOBİ’lerin kurumsallaşması ve markalaşması için hazırlanan destek programına da değindi. 

Türkiye ekonomisinin yüzde 99’unu KOBİ’lerin oluşturduğuna dikkat çeken İbrahim Burkay, bu noktada KOBİ’lerin kurumsallaşma ve markalaşma yönündeki adımlarının büyük anlam taşıdığını söyledi. 

Burkay, BTSO olarak ulusal kalkınma hedefi doğrultusunda ‘Küresel Fuar Acentesi’ ve ‘Ticari Safari’ projeleriyle Bursa’daki KOBİ’lere ihracatçı kimliği kazandırmayı amaçladıklarını da sözlerine ekledi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X