Dönüşüm çalışmaları hız kazanacak

Kentsel dönüşüm çalışmalarını hız vermeyi hedefleyen Büyükşehir Belediyesi’nin Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan istediği yetkiyi almasını değerlendiren Başkan Altepe,yetki devriyle birlikte kentsel dönüşüm çalışmalarının il genelinde hız kazanacağını sö

Dönüşüm çalışmaları hız kazanacak

SEYİT GÜNDOĞAN

Dönüşümle ilgili konut sahiplerine de seslenen Altepe, öncelikle vatandaşın harekete geçmesi gerektiğini vurguladı. Harekete geçen vatandaşın önünü açacaklarının altını çizen Altepe, “Kentsel dönüşümde en çok 4 binin üzerinde bina yıkan şehir olarak büyük tecrübemiz var. Bakanlıklarla görüştüğümüzde en uygun yolu bir miktar emsal artışı vermek. Bu 0.10’dan 0.50’ye kadar. Bazılarına 10 bazılarına 20-30 bazılarına da 50’ye kadar verebiliyorduk. Bu en son ülke gündemine geldi tartışıldı görüşüldü ve doğru bir karar olduğunu ve acilen uygulanma kararı verildi ve yetki bize verildi. Şu ana kadar 30 civarında site bundan istifade etti. Bundan sonra diğerleri de artık aynı çalışmayı yapacak. Bu çalışmayla birlikte diğer binalar da sırasıyla elden geçecek. Çünkü önemli olan önce insan ve insan hayatının kurtarılması için bunların yapılması gerekiyor. Depremin ne zaman geleceği belli değil. Biz insanlarımız ölmesin diye uyğraşıyoruz. ‘Devlet bana işte şunu bunu vaadetsin benim evim yenilensin’ diye beklerseniz binaların altında kalınır. Bizlere projelerini getirsinler bizler de yapılabilecek olan verilebilecek destekleri verelim hep birlikte binalarımızı yenileyelim” diye konuştu. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X