Dönüşüm hamlesi hazirandan sonra

AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin, haziran ayında yapılacak seçimlerden sonra Bursa’da kentsel dönüşüm hamlesi başlatılacağını söyledi.

Dönüşüm hamlesi hazirandan sonra

Bursa’nın nüfusunun hızla arttığına dikkat çeken AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin, buna bağlı olarak plansız bir kentleşme yaşandığını belirterek, Bursa’da konut ve sanayinin iç içe geçtiği bölgeler bulunduğu ve bazı çöküntü bölgeleri oluştuğuna dikkat çekti.

Seçimlerin hemen ardından Bursa’da tüm dinamiklerin ortak hareket edeceği bir kentsel dönüşüm hamlesi başlatılması gerektiğine vurgu yapan Milletvekili Hüseyin Şahin şunları söyledi:

“Kent merkezindeki çöküntü bölgelerini ayağa kaldırmak gerekiyor. Tarihi dokuyu koruyup, doğru bir kentsel dönüşüm projesi hazırlamalıyız. AK Parti’nin ortaya koyduğu, ‘İnsan ve çevre dostu, estetik katılımcı, müreffeh marka şehirler’ projemiz doğrultusunda projeler hazırlamalıyız. Bu iş büyük bütçeler gerektiği ve belediyelerimizin tek başına gücü yetmeyeceği için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı da sürece dâhil edilmelidir.”

ANKARA DESTEKLİYOR

Bursa’da köklü bir kentsel dönüşüm hamlesi başlatılması amacıyla Ankara’da bazı temaslar yaptığını ve olumlu cevaplar aldığını da söyleyen Şahin, “Hedefimiz 7 Haziran seçimlerinin hemen ardından Bursa’da köklü bir kentsel dönüşüm hamlesi başlatmak olacak. İlgili bakanlıklarımız ve  Başbakanımız Ahmet Davutoğlu da bu konuya büyük önem veriyor” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X