Dönüşüm sırası Demirkapı’da

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın onayladığı Demirkapı Kentsel Dönüşüm Projesi’nin plan değişikliğine yönelik süreç tamamlandı. Başkan Dündar, vakit kaybetmeden çalışmalara başlayacaklarını söyledi.

Dönüşüm sırası Demirkapı’da

RABİA DENİZ

Osmangazi Belediyesi, Soğanlı’da devam eden kentsel dönüşüm projesinin ardından ikinci perdeyi Demirkapı’da açıyor. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın onayladığı Demirkapı Kentsel Dönüşüm Projesi’nin plan değişikliğine yönelik askı süreci tamamlandı.

Demirkapı’da bulunan 1. Derece Doğal SİT Alanı’nın 1,4 hektarlık kısmının teknik altyapı alanından park alanına dönüştürülmesine ilişkin hazırlanan 1/ 5 bin ölçekli koruma amaçlı Nazım İmar Planı değişikliği ile 3. Derece Doğal SİT Alanı’nda kalan riskli bölgeye ilişkin hazırlanan 1/5 bin ölçekli Koruma Amaçlı Nazım İmar Planı Değişikliği ve 1/ bin ölçekli Koruma Amaçlı Uygulama İmar Planı değişikliği Bakanlık tarafından onaylanarak 16 Şubat’ta askıya çıkarıldı.

Uludağ eteklerinde toplam 68 bin 929 metrekarelik alanda gerçekleştirilmesi planlanan Demirkapı Kentsel Dönüşüm Projesi’ne askı sürecinde itiraz gelmezken, teknik alt yapısı yetersiz olan ve afet riski taşıyan bölge, dönüşüm için gün sayıyor.

BÖLGEYE UYGUN PROJE

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, projenin bölgenin sosyal ve kültürel yapısına uygun olarak hayata geçirileceğini ifade etti.

Tüm resmi çalışmaların tamamlanmasıyla birlikte vakit kaybetmeden uygulamaya geçeceklerini kaydeden Dündar, Uludağ eteklerinde Bursa’nın mimarisine uygun şekilde zemin artı 2 kat olarak planlandığını açıkladı.

YAPILARIN YÜZDE 42’Sİ KÖTÜ KALİTELİ

Bakanlığın yaptığı çalışmaya göre 7 hektarlık bölgede toplam 144 adet yapı bulunuyor. Riskli alan içindeki 144 yapıda,  325 adet bağımsız birim yer alıyor. Bağımsız birimlerin 315’i konut, 9’u ticaret ve 1 bağımsız birimde depo işlevi görüyor. Alanın jeolojik analizlerinde, önlem alınması gerektiği sonucuna ulaşılırken, yapıların yüzde 17’si iyi, yüzde 42’si orta, yüzde 42’si de kötü kaliteli.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X