Dönüşüm tarihi olacak

Yıldırım’ın çehresini değiştirecek kentsel dönüşüm projesinin sadece binaların yenilenmesi ile sınırlı olmayacağını söyleyen Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, “Yıldırım’ın tarihi güzellikleriyle uyumlu bir dönüşümü hayata geçireceğiz” dedi.

Dönüşüm tarihi olacak
İlçedeki kötü durumdaki mevcut yapı stokunu sağlamlaştırmanın yanı sıra ilçenin tarihi dokusuna da uygun bir çevre oluşturmak istediklerini belirten Başkan İsmail Hakkı Edebali, “Kentsel dönüşüm projemizle Yıldırım ilçemizi yeniden imar ve inşa edebilmek için, tarihi kültürel mirasımızı, estetik anlayışımızı yansıtacak ve şehrin var olan siluetine uygun düşecek bir yapılaşma gerçekleştireceğiz. Yıldırım modern ancak tarihin izlerini taşıyan bir ilçe olacak” diye konuştu.
 
YENİ BİR ARŞİV MERKEZİ
 
Kentsel dönüşüm sürecinde şehri yeniden oluşturmanın sadece binaları yıkıp yerine yeni binalar inşa etmek olmadığını vurgulayan Başkan Edebali, “Master planımızın oluşturulması ve uygulanması sırasında, kültürel mirasımızın gelişimine ve tarihimizin daha iyi anlaşılmasına önem vereceğiz. Yeni planlama ve kentsel gelişim merkezimizde değerli belgeleri, haritaları ve benzeri belgeleri koruyup gelecek nesillere aktarmak için yeni bir arşiv merkezi oluşturuyoruz” diye konuştu.
 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X