‘Dönüşümde deprem riski gözetilmeli’

Jeoloji Mühendisleri Odası Güney Marmara Şubesi Başkanı Engin Er, Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’i ziyaret etti.

‘Dönüşümde deprem riski gözetilmeli’

Ziyarette, Bursa’da yapılan kentsel dönüşüm çalışmaları konuşuldu. Jeoloji, jeofizik ve inşaatçıların birlikte çalışması gerektiğini kaydeden Bozbey, kentsel yenilemede bölgesel planlamalar yapılması gerektiğini kaydetti. Bursa’nın deprem bölgesi olduğunu kaydeden Başkan Bozbey, 1855 yılında yaşanan depremin haritasının çıkarılması gerektiğinin de altını çizdi.

MO Şube Başkanı Engin Er de, Bursa’nın deprem bölgesi olduğunu kaydederek, Maden Tetkik ve Arama Genel Müdürlüğü’nün raporlarının dikkate alınması gerektiğini söyledi. Er, “Vatandaşların daha sağlıklı binalarda yaşamaları için paleo sismolojik çalışmalar yapılması lazım. Paleo sismoloji çalışmasıyla fay hattını bulursunuz, bu fay hattı içerisinde hangi yıllarda kaç tane deprem olmuş bunu bulursunuz ve bu çalışmalara göre tampon bölge bırakırsınız. Bursa’da acilen bu çalışmaları yapmamız gerekiyor. Jeoloji Mühendisleri Odası olarak her türlü çalışmayı yapmaya hazırız” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X