‘Dönüşümden başka şansımız yok’

Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, Yıldırım’ın dönüşmekten başka şansı olmadığını belirterek, kimsenin mağdur olmayacağı düzen üzerinde durduklarını kaydetti.

‘Dönüşümden başka şansımız yok’

İnşaat Müteahhitleri, Sanayicileri ve İş Adamları Derneği (İMSİAD), Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali’yi 6-10 Nisan’da TÜYAP Fuar Alanı’nda düzenlenecek olan IRES Bursa Gayrimenkul Fuarı’na davet etti. 

Başkan Edebali’yi fuarın açılışında görmek istediklerini ifade eden İMSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Namık Ziya Mescioğlu, geçtiğimiz yıl ‘Konut Projeleri Özel Bölümü’ olarak düzenlenen fuarın bu yıl, başlı başına bir fuar olarak Bursa’nın medar-ı iftiharı konut projelerini ziyaretçilerle buluşturacağını kaydetti.  Geçtiğimiz yıl fuarla birlikte meydana gelen sinerjiyle birlikte yabancıya konut satışının 950’den bin 501 rakamına çıktığını kaydeden Mescioğlu, “İç piyasada da satışlarda fuarın etkisiyle yüzde 18,5 puanlık bir artış meydana geldi. Türkiye ortalamasının 8,5 puan üstünde bir artış bu. Bizim amacımız gayrimenkulü Bursa sağlıklı ve güvenli konut ile iş merkezlerine kavuşana kadar gündemde tutmak” dedi.

Müteahhit ve iş adamlarının Yıldırım’da yatırım alanı bulamadığı zaman farklı bölgelere kaydığını aktaran Mescioğlu, şöyle devam etti: “Yıldırım birçok Bursalının doğduğu, büyüdüğü ve doyduğu yer. Ancak zamanla çağın şartlarına uygun yaşam alanları bulunamadığı için göç meydana geliyor. Burada kurulacak sağlıklı yaşam alanları, gidenlerin tekrar Yıldırım’a dönmesi de sağlanacaktır. 

KİMSE MAĞDUR OLMAYACAK

Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali de Yıldırım’ın dönüşmekten başka şansı olmadığını vurguladı. Kağıt üstündeki modellerin uygulamaya geçebilmesi için uygulanabilir modellerin devreye sokulması gerektiğini söyleyen Edebali, kentsel dönüşümün tüm aktörlerinin mağdur olmayacağı düzen üzerinde durduklarını kaydetti. Kentsel dönüşümün en önemli ayağının finansman ayağı olduğunu belirten Edebali, şunları söyledi:

“Mutlaka müteahhitlere yaptığımız çalışmaları anlatmalıyız. Dönüşüm müteahhit ve mal sahipleri arasında uzlaşma sağlanmasıyla gerçekleşebilir.  Yıldırım Belediyesi’nin kentsel dönüşüm için bilimsel bir yol izliyoruz. Artık onay aşamasına geldik. Riskli alanlarımızı 1-2 ay içerisinde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na sunacağız. Yıldırım’daki tüm projeler hayata geçirebilecek nitelikte. Ancak bizim için Yıldırım’da dönüşümün olmazsa olmaz kuralı hemşerilerimizin rızasıdır.”

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X