‘Dört’ bir yanımız ona emanet!

Türk Hava Kuvvetleri’nin Barış Kartalı Programı’nda 4’üncü uçağın teslimatı, bugün gerçekleştirildi. Böylelikle Havadan İhbar Kontrol (HİK) uçağı sayısı 4’e çıktı.

‘Dört’ bir yanımız ona emanet!

Kuzey, Güney ve Doğu adlarını taşıyan 3 uçaktan sonra 4’üncü Havadan İhbar Kontrol uçağının teslimatı Ankara Akıncı’daki TAI tesislerinde gerçekleştirildi. Boeing’in üstlendiği toplam 1.5 milyar dolarlık 4 uçaklık projede teslimatının ardından Konya 3’üncü Ana Jet Üs Komutanlığı’nda 131’inci Filo’daki E-7T sayısı 4’e yükseldi.

18 SAAT GÖREV YAPABİLİYOR

Boeing 737-700 serisi yolcu uçağının gövdesine, 737-800 serisi kanatlara sahip E-7T, toplam 10 kişilik mürettebatı bulunuyor. Yakıt ikmali yapmadan 10 saat havada kalabilen uçak, görev uçuşu sırasında 4 milyon kilometrekareyi gövde üzerinde taşıdığı Northrop Grumman imalatı MESA radarı ile tarayabiliyor. Havadan yakıt ikmali ile E-7T’nin görev süresi 18 saate kadar çıkabiliyor.

Suriye sınırı başta olmak üzere halen bölgede etkin olarak uçan Barış Kartalı uçakları, çok küçük insansız hava araçlarını bile tespit edebiliyor.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X