Dört dörtlük Timsah: 91-67

Muhteşem taraftarıyla Atatürk Spor Salonu’nda şov yapan Bursaspor’da ilk hedef tamam…Yeşil beyazlılar, Türkiye Basketbol Ligi play-off çeyrek final 5. maçında Afyon Belediyespor’u farklı mağlup etti seride 3-2 öne geçerek dörtlü finallerde mücadele etme

Dört dörtlük Timsah: 91-67

RECAİ UYSAL

Türkiye Basketbol Ligi çeyrek final 5.maçında Bursaspor Durmazlar, sahasında Afyon Belediyespor’u 91-67 yenerek adını dörtlü finallere yazdırdı. Atatürk Spor Salonu’nu tıklım tıklım dolduran taraftarının desteğiyle baştan sona üstün bir oyun sergileyen yeşil beyazlılar, farklı galibiyetle dörtlü final biletini kaptı. Rakibi karşısında ilk çeyreği 30-17 önde tamamlayan Potanın Timsahları, ikinci periyoda da iyi başladı. Ancak, 11’de sahaya atılan yabancı maddeler nedeniyle hakemler ve Afyon Belediyesporlu oyuncular soyunma odasına gitti. Yaklaşık 20 dakikalık bekleyişin ardından karşılaşma tekrar başlarken, Bursaspor farkı da açtı.

MÜTHİŞ SERİ YAKALADI

Etkili savunmasıyla rakibine kolay sayı şansı tanımayan yeşil beyazlılar, soyanma odasına ise 55-34 önde girdi. İkinci yarıya müthiş başlayan Potanın Timsahları, farkı açtı. Yakaladığı 13-0’lık seriyle 23.30’da farkı 34 sayıya (68-34) çıkaran Bursaspor, son periyoda ise 77-52 önde girdi. Rakibinin direncini iyice kıran Potanın Timsahları, karşılaşmadan 91-72 galip ayrıldı ve seride 3-2 öne geçerek dörtlü finale yükseldi. Dünkü karşılaşmanın ardından Sakarya BB ve Petkim’den sonra Bursaspor da dörtlü final biletini alırken, son takım Petkim-Acıbadem Üniversitesi eşleşmesinin tur atlayanı olacak.

İlk maç Sakarya’da

Bursaspor’un da yer alacağı dörtlü final maçları çift devreli lig usulünü göre oynanacak ve karşılaşmalar sonunda ilk 2 sırayı alan ekipler Basketbol Süper Ligi’ne yükselecek. Potanın Timsahları, dörtlü finaldeki ilk maçını 12 Mayıs Cuma günü deplasmanda Sakarya Büyükşehir Belediyespor’la oynayacak. Ardından 17 Mayıs’ta Eskişehir Basket’i konuk edecek yeşil beyazlılar, 21 Mayıs’ta Petkim-Acıbadem eşleşmesinin tur atlayanı ile deplasmanda karşılaşacak. Bursaspor 4. maçını 25 Mayıs’ta evinde Sakarya BB, 5. maçını 31 Mayıs’ta deplasmanda Eskişehir Basket ve son maçını ise 4 Haziran’da evinde Petkim-Acıbadem Üniversitesi eşleşmesinin tur atlayanı ile yapacak.

 

Karşılaşmayı Amatör Şubelerden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Sezer Sezgin ve Medya AŞ’den Sorumlu Yönetici Mustafa Bakır, Durmazlar Makine Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Durmaz ile birlikte izledi.

Yeşil beyazlılar, ısınmaya merhum başkan İbrahim Yazıcı’nın vefat yıldönümü nedeniyle “Şampiyon Başkan İbrahim Yazıcı Kalbimizdesin” yazan t-shirtler ile çıktılar.

 

Maçın sonunda Bursasporlu basketbolcu ve teknik heyet galibiyetin coşkusunu taraftarlarla birlikte kutladı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X