Dört gazete hakkında soruşturma başlatıldı

İstanbul Adliyesi’nde DHKP-C teröristlerince odasında alıkonularak şehit edilen İstanbul Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz’ın kafasına silah dayandığı anları gazetelerin birinci sayfalarından veren gazete yöneticileri hakkında teröre yardım ve propaga

Dört gazete hakkında soruşturma başlatıldı

Sabah’tan Nazif Karaman’ın haberine göre, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, şehit edilen savcı Mehmet Selim Kiraz’ın odasında DHKP-C’li teröristler tarafından alı konulduğu anları gösteren ve terör örgütü yandaşı bir internet sitesinde yayınlanan görüntüleri kullanan gazeteleri inceledi basın savcılığı görüntüleri kullanan Cumhuriyet, Yurt, Hürriyet, Bugün, Posta gazetelerinin sorumluları hakkında 3713 sayılı terörle mücadele kanunun yedinci maddesnin ikinci fıkrasında düzenlenen “örgüt mensubuna yardım, örgüt mensubuna propaganda” suçları kapsamında soruştrma başlatıldı. Söz konusu maddede bu suçu işleyenler hakkında bir yıldan beş yıla kadar hapis cezası öngörülüyor.

Savcılık ayrıca Savcı Kiraz’ın odasında eylemcilerle röportaj yapan Radikal.com.tr ve Cumhuriyet gazeteleri hakkında inceleme başlattı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X