Dörtçelik METEM Portekiz yolcusu

Mudanya Dörtçelik Mesleki ve Teknik Eğitim Merkezi (METEM) Erasmus+AB Projesi kapsamında 11-18 Nisan tarihleri arasında Portekiz’e gidiyor.

Dörtçelik METEM Portekiz yolcusu

ÖMER BİLİK

 

METEM daha önce Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı’na bağlı olarak Türkiye Ulusal Ajansı tarafından finanse edilen Erasmus+Stratejik Okul Ortaklıkları Okul Eğitimi Projesi olan Recyele, Reuse, Remind (3R) adlı projeleri çerçevesinde Portekiz, Letonya, Finlandiya ve İtalya’dan gelen 16 öğretmen ve 23 öğrenciyi ağırlamıştı. Çalışmalarda, tekstilde geri dönüşüm ve yeniden kullanımı çalışmaları uygulamalarla vurgulanmıştı.

GERİ DÖNÜŞÜM

Projenin ikinci bölümü Dörtçelik METEM’den 1 idareci, 6 öğretmen ve 6 öğrencinin katılımıyla 11-18 2015 tarihleri arasında Portekiz’de gerçekleşecek. Portekiz’de şişe mantarı ve kağıt geri dönüşümü üzerine çalışmalar yapılacak, bu materyallerden giysiler, aksesuarlar ve objeler tasarlanacak. Ayrıca Portekiz’e yapılacak ziyarette ortak ülkelerin Mudanya’da başladıkları ve daha sonrasında da üretmeye devam ettikleri pamuklu penye kumaşlardan geri dönüşüm ürünleri sergilenecek. Diğer proje ortaklarına ziyaretler ise, Ekim 2015’de Letonya, Ocak 2016 Finlandiya ve Mayıs 2016’da da İtalya’ya yapılacak.

Mudanya İlçe Milli Eğitim Müdürü Osman Şeker, Portekiz ziyareti öncesi idareci, öğretmen ve öğrencilerin Mudanya’yı en iyi şekilde temsil edeceklerinden emin olduğunu söyledi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X