Doruk Nilüfer’den önemli anlaşma! Rus hastalar Bursa’da şifa bulacak…

Doruk Hastaneleri bünyesinde yer alan Doruk Nilüfer Hastanesi ile Moskova merkezli Medica Tour firması arasında işbirliği anlaşması yapıldı. Söz konusu anlaşmayla sağlık turizmine katkı yapılması hedefleniyor.

Doruk Nilüfer’den önemli anlaşma! Rus hastalar Bursa’da şifa bulacak…

Hatice KAN

Kamera: Bircan ÖRSEL / Kurgu: Dilek ÖZYER

Doruk Nilüfer, anlaşma çerçevesinde ilk hastasını kabul ederek tedavisini yaptı. Medica Tour CEO’su Tatiana Sokolov ve İş Geliştirme Direktörü Oleg Ponimatko da hastaneyi ziyaret ederek, incelemelerde bulundu.

Doruk Hastaneleri Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Ömer Yavuz Namlı, Türkiye’de sağlık turizmi denince ilk akla gelenin İstanbul olduğunu söyledi.

Tüm yeterliliklere sahip Bursa’nın sağlık turizminden hak ettiği payı alamadığını vurgulayan Namlı, ‘’Biz de yaptığımız iş birlikleriyle şehrin sağlık turizmindeki payını anlamlı derecede büyütmeyi planlıyoruz’’ dedi. Bursa’nın aynı zamanda bir kaplıca kenti olduğuna dikkati çeken Namlı, gelen misafirlere bunu anlattıklarını belirtti.

TERMAL ALANI GEZDİLER

Medica Tour ile yaptıkları işbirliği çerçevesinde ilk hastalarını ağırladıklarını ifade eden Namlı, Türkiye’nin Rusya ile içinde bulunduğu dostluk sürecinde ilişkileri daha arttırarak devam ettirmek istediklerini dile getirdi.

Namlı, ‘’Medica Tour, Moskova’da yaklaşık 25 yıldır sağlık turizmi yapan ve dünyanın değişik ülkelerine hastalarını gönderen ciddi bir sağlık turizmi firması. Özellikle de zor ve daha ağır vakaları dünyanın değişik ülkelerde tedavi ettirme fırsatı bulmuş bir firma. Rusya’da rehabilitasyon hastalarına hizmet vermek üzere termal turizmde çok önemli bir yer olması sebebiyle hastanemizin bu alanını gezdiler. Bu konudaki işbirliğimizi karşılıklı gündeme aldık. Çünkü hem hastane olup hem termal olarak hizmet verilebilecek bir başka kuruluşun dünyada olmadığını ifade ettiler’’ dedi.

İŞBİRLİĞİ PROTOKOLLERİ İMZALADIK

Rehabilitasyon, fizik tedavi, ileri onkoloji hastaları, plastik, estetik cerrahi, özellikle pediatrik kardiyoloji konusunda inme hastalıklarının tedavisi gibi önemli konuları ele aldıklarını kaydeden Ömer Yavuz Namlı, şöyle devam etti: ‘’Bir takım işbirliği protokolleri imzaladık. Rusya’nın da özellikle bir ambargoya karşı karşıya olmasından dolayı ülkemizle içinde bulunduğu bu dostluk sürecinde ilişkilerimizi daha da arttırarak devam ettirmek kararlılığındayız. Zaten bu esnada bir hastaları vardı hastanemizde ameliyat oldu. Bu hastayı da ziyaret ettiler.’’

İLK TERCİHİMİZ OLACAK

Medica Tour’un CEO’su Tatiana Sokolov da, Türkiye’ye daha önce geldiğinin fakat daha önce bu kalitede iyi bir bir hastane görmediğinin altını çizdi.

Bursa’ya ilk kez geldiğine işaret eden Sokolov, ‘’Çok memnun kaldım. Özelikle hastanenin termal suları olması hastaları çok memnun ediyor. Daha önce buraya bir tane hasta gönderdik. Şu an çok memnun. Onu da ziyaret ettik. Belki bir ay sonra termal terapiyi görmek için tekrar gelebilir.  Özellikle çocuk bölümü çok merak ediliyor. Şu an Rusya’da çocuk hastalıklarında çok vaka var. Bu nedenle ilk fırsatta çocuk hastaları göndermeyi planlıyoruz.  Bu zamana kadar en iyi hastaneyi Türkiye’de gördük diyebilirim. Türkiye’ye göndereceğimiz hastalar için Özel Doruk Nilüfer Hastanesi ilk sırada tercihimiz olacak’’ diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X