Doruk’ta obezite başarısı

Doruk Sağlık Grubu tarafından, obezite ve şeker hastalığına ilişkin tedavilerin ardından sağlığına kavuşan aileler, Baia Hotel’de düzenlenen buluşmada bir araya geldi.

Doruk’ta obezite başarısı

SEYİT GÜNDOĞAN 

Buluşmaya Doruk Sağlık Grubu Medikal Direktörü Dr. Mustafa Esgin, Doruk Sağlık Grubu Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Ersun Topal’ın yanı sıra Dahiliye, Kardiyoloji, Göğüs Hastalıkları, Psikiyatri, Anestezi hekimleri ile Beslenme ve Diyetetik uzmanları katıldı.

Programın açılışında konuşan Doruk Sağlık Grubu Medikal Direktörü Dr. Mustafa Esgin, obezitenin çok önemli ve aynı zamanda mediko-sosyal bir sorun olduğunu belirterek, bu hastalıkta beslenme alışkanlıklarının yanı sıra genetik faktörlerin de etkili olduğunu kaydetti. 

Obezitenin çağın hastalığı olduğuna ve tedavisi için güncel yaklaşımların önemine dikkat çeken Esgin, “Hastalarımız ekip anlayışı içerisinde değerlendirilerek ameliyat edildiler ve sağlıklarına kavuştular. Bu hem Türk tıbbı açısından hem de Bursa’nın geldiği noktayı hem de Doruk Sağlık Grubu’nun bu konuda sergilediği performansı açısından son derece önem arz ediyor. Bugüne kadar son derece yüksek başarı oranlarıyla obezite ameliyatlarında kalıcı bir mesafe aldık. Ayrıca diyabet hastalarında uyguladığımız teknikle kalıcı olarak şeker hastalığından kurtulmayı sağlıyoruz. Bugün Doruk Sağlık Grubu, obezite ve diyabet cerrahisinde bir referans merkezi haline geldi” diye konuştu.

Doruk Sağlık Grubu Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Ersun Topal da, obezite cerrahisiyle tanışan tüm hastaların mutlu sonlarına ulaştığını belirterek, cerrahide güvenin her şeyden çok önemli olduğunu ve bunu başardıklarını söyledi. 

190 KİLODAN 80 KİLOYA DÜŞTÜ

Yaşadıkları kötü tecrübeleri bir birlerine anlatarak destek bulan yaklaşık 20 hasta, doktorların verdiği tavsiyelerle yeni yaşantılarına ışık tuttu. Yaşadığı obezite hastalığı sebebiyle 190 kiloya kadar çıkan Kenan Karaduman, Doruk Hastanesi’nde olduğu ameliyatla 80 kiloya düşerek tekrar hayata bağlandı. Kenan Karaduman, sağlık sorunları sebebiyle 190 kilodayken ameliyat olmaya karar verdiğini söyledi. Gittiği bütün hastanelerden fazla kilosundan dolayı geri dönen 32 yaşındaki Karaduman, 14 kilo verdikten sonra ise ameliyat olmayı başardı. Yaşadığı sıkıntılı günleri hatırlamak istemediğini belirten Karaduman, “Eskiden hayata küsmüştüm. 190 kilodaydım. Şuan 80 kiloya kadar indim. Tam bir yıl oldu. Artık hayattan zevk alıyorum. Çok güzel bir süreç yaşadım. Artık 10 numara bir hayatım var. Hiçbir sağlık sorunu da yaşamadım. Daha çok sağlığım düzeldi. Artık beslenmeme dikkat ediyor ve aç da kalmıyorum. Hiç hamur işi yemiyorum” diye konuştu. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X