‘DOSAB santrali askıya alınsın’

Osmangazi Belediye Meclisi’nin Mart ayı oturumunda; DOSAB Termik Santral konusu yine gündeme geldi. Oturum maddelerine geçilmeden önce söz alan MHP Grup Sözcüsü Cemil Aydın, kentin batısına 13 milyon metrekarelik yeni bir organize sanayi bölgesinin kurul

‘DOSAB santrali askıya alınsın’

SEYİT GÜNDOĞAN 

Yeni sanayi bölgesi düşüncesi ortaya çıktığı için özellikle çevreyi kirletici işletmeler başta olmak üzere, ucuz enerji ve buhar istemiyle termik santrale muhatap boyahanelerin Batı Sanayi Bölgesi’ne taşınmalarının şimdiden planlanması gerektiğinin altını çizen Aydın, “Buna bağlı olarak da çevreyi ve insan sağlığını olumsuz etkileyecek olan DOSAB Termik Santrali’nin yapım süreci askıya alınmalı ve yeni sanayi bölgesi için yeniden projelendirilmelidir” diye konuştu. 

‘ÇEVRE VE İNSAN SAĞLIĞI ÖNEMLİ’

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar ise, Bursa’nın artık kabına sığmayan, Türkiye ekonomisini üstlenmiş, ihracat noktasında katkı sağlayan ve iş ürüten bir şehir olduğuna dikkat çekerek, kenti yönetenler olarak iş üretiminin yanında olmaları ve sanayi bölgesi gibi bu tip yatırımların altyapılarını kolaylaştırmaları gerektiğini söyledi. 

Bunu yaparken de Bursa’nın tüm değerlerini korumaları gerektiğini vurgulayan Dündar, “İş imkanlarını geliştirelim, ekonomiyi büyütelim derken çevreyi de korumalıyız. Çevreyi koruyarak, kentin yeşilini arttırmamız lazım. Tarihi dokuyu nasıl ayağa kaldırıyorsak yeşili de korumak lazım. Yeni OSB’ler kurulurken teknolojinin öne çıkması önemli. İnsan sağlığı her şeyin üzerindedir. Kurulacak sanayinin doğayı yok etmemesi için mücadele veriyoruz” dedi. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X