‘DOSAB Termik Santrali’nin FETÖ ilişkisi araştırılmalıdır’

CHP Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal, Demirtaş Organize Sanayi Bölgesi’nde (DOSAB) kurulması planlanan termik santrale ilişkin, ‘Bu santralin yapımında FETÖ’nün bir çıkarının bulunup bulunmadığı araştırılmalıdır’ dedi.

‘DOSAB Termik Santrali’nin FETÖ ilişkisi araştırılmalıdır’

Sarıbal, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında, DOSAB yönetimi tarafından Bursa’ya kurulmak  istenen termik santrale ilişkin açıklamalarda bulundu.

 

Sarıbal, DOSAB Başkanı ve eski Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Yönetim Kurulu Başkan  Yardımcısı Ferudun Kahraman’ın ve DOSAB yöneticilerinden Fetullahçı Terör Örgütü’nün 15 Temmuz’daki darbe girişimine yönelik soruşturma  kapsamında tutuklandığını hatırlattı.

DOSAB’ın bazı yönetim kurulu üyelerinin de örgütün finans ayağını oluşturan derneğe üye olduklarının iddia edildiğini söyleyen Sarıbal, ‘Bu santralin yapımında FETÖ’nün bir çıkarının bulunup bulunmadığı araştırılmalıdır. Bu projenin tekrar FETÖ ve PDY ile ilişkilendirilerek yeniden görüşülmesi, alelacele verilen ve bizim tarafımızdan kesinlikle kabul görmeyen  ikinci ÇED onay sürecinin yeniden başlatılmasını, baştan ele alınmasını ve halkın, sivil toplum örgütlerinin, akademik odaların, bilim dünyasının itirazlarının göz önüne alınarak, bu ÇED raporunun iptal edilmesini ve yapılmak istenen DOSAB Termik Santrali’nin bütünüyle reddedilmesini talep ediyorum’ dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X