DOSAB yargıyı bekliyor

Demirtaş Organize Sanayi Bölgesi (DOSAB) Yönetim Kurulu Başkanı Ersan Özsoy, yapılması planlanan termik santral projesi ile ilgili yargı sonucunu beklediklerini belirterek, kamuoyunun hassasiyetlerini de göz önüne alacaklarını ifade etti.

DOSAB yargıyı bekliyor

ASLIHAN AYDIN

Özsoy, yönetim kurulu üyeleriyle birlikte DOSAB Sosyal Tesisleri’nde düzenlenen basın toplantısında proje ve hedeflerini anlattı. DOSAB tarafından yapılması planlanan termik santral projesi ile ilgili de açıklamalarda bulunan Özsoy, ”Şu anda yargı süreci devam ediyor. Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) ile ilgili dava konusu var. Sonuçlanmasını bekliyoruz. Bunun sonucunda hem tekrar kamuoyunun hassasiyetlerini göz önüne alacağız hem de kendi yönetimimiz içinde toplantı yapacağız. Onun ışığında tekrar karar vereceğiz. Proje rafa kaldırılmış değil, tekrar yapılacak da demiyoruz. Şu anda yargı sonucunu beklemek en doğru şey olacak” dedi.

50 MİLYON TL’LİK YATIRIM PLANI

Son 8 yılda sosyal sorumluluk projelerine 40 milyon liralık kaynak harcandığını dile getiren Özsoy, bölgede çoğulcu katılım ve etkin komitelerin olacağı bir yapı oluşturmak istediklerini kaydetti. Özsoy, ”Yeni yönetim ve finansal merkez ile atık su arıtma tesisine yaklaşık 50 milyon lirayı bulan yatırım yapacağız. Ayrıca bölgenin sürekli büyümesinden dolayı TIR sayısında artış yaşandı. İlave TIR parkı yapmak istiyoruz” diye konuştu. Bölgede yüzde 90 doluluk oranı bulunduğunun altını çizen Özsoy, boş parsellerin tekrar sanayiciye kazandırılmasının iyi olacağını vurguladı.

İTFAİYE TALEBİ

Bölgedeki Bursa Büyükşehir Belediyesi’ne ait olan itfaiyeyi kendilerinin işletmek istediklerine dikkat çeken Ersan Özsoy, ”Bu bize ek külfet getirecek. Ancak son 3 yılda 2 yangın yaşadık. Daha etkin çalışması ve yangına daha kısa sürede müdahale edilmesi için, belediye de uygun görürse biz işletmek istiyoruz” dedi. Mevcut fabrikaların en büyük sıkıntısının depolama alanları olduğunu kaydeden Özsoy, şöyle devam etti: ”Talepler doğrultusunda depolama alanı inşa edip kiralamak istiyoruz. Hedeflerimizin yanı sıra yeni projeler geliştirmeye de açığız.”

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X