DOSAB’ın yeni Başkanı Halil Ersan Özsoy

DOSAB’da Ferudun Kahraman’dan boşalan koltukta 8 aydır oturan İlhan Sarı bayrağı üyelerin oybirliği ile göreve getirdiği Halil Ersan Özsoy’a teslim etti. Özsoy, ”Çevreye karşı azami özen göstereceğiz. Bursa ile barışık olacağız” dedi.

DOSAB’ın yeni Başkanı Halil Ersan Özsoy

Demirtaş Organize Sanayi Bölgesi’nin (DOSAB) yeni Başkanı Halil Özsoy oldu.

 

Bölge’nin 9. Olağan Genel Kurulu dün DOSAB Konferans Salonu’nda yapıldı. 100’e yakın bölge sanayicisinin katıldığı ve tek listenin oylandığı genel kurulda, Halil Ersan Özsoy oybirliği ile DOSAB’ın 12’inci Başkanı oldu. 

Özsoy (Polyteks) başkanlığındaki Yönetim Kurulu’nda Levent Eski (FSS Fren Sistemleri), Burhan Çakır (Tofaş), Osman Sönmez (Sönmez Holding) ve Kemal Işık (Işıkser Tekstil) yer aldı. Denetim Kurulu asil üyeleri Hasan Moral (Moral Tekstil), M.Şefik Kar (NurelGroup) olurken, Fahrettin Gülener (Ermetal) ve Berk Noyan (Berteks) OSBÜK delegesi seçildi. Genel kurulda 2017 yılı bütçesi 129,8 milyon lira olarak belirlendi.

BAYRAĞI SARI DEVRETTİ

Genel kurulda ilk olarak, bir süre önce başkanlık görevini İlhan Sarı’ya devreden Ferudun Kahraman söz aldı. DOSAB’da görev yapmaktan dolayı daima gurur ve onur duyduğunu dile getiren Kahraman, ”Yeni seçilecek arkadaşlarımıza da her zaman yardımcı olacağız” dedi. 

Son 8 aylık dönemde DOSAB Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini yürüten İlhan Sarı da, DOSAB’ın geçen yıl ulaştığı 4,5 milyar dolar ihracat rakımı ile Türkiye’deki 75 ilden daha fazla ihracat gerçekleştirdiğini vurguladı. Sarı şöyle devam etti: “Faal 432 firmamızda 41 bin kişiye istihdam sağlıyoruz. Bursa’nın en büyük 250 firmasından 43’ünü bünyemizde barındırıyoruz. Bölgemizin bu noktalara ulaşmasında emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum. Bu görevler birer bayrak yarışıdır. Biz bayrağı devrediyoruz.”

KATILIMCI BİR YÖNETİM ANLAYIŞI

Seçimlerin ardından kürsüye çıkan DOSAB’ın yeni Başkanı H. Ersan Özsoy, Bursa iş dünyasının diğer örgütleri ile daima işbirliği içinde olacaklarını söyledi. DOSAB’da 2011-2015 yıllarında arasında yönetim kurulunda yer aldığını hatırlatan Özsoy, “Arkadaşlarımla birlikte DOSAB bayrağını aldığımız noktadan daha ileriye taşımak için var gücümüzle çalışacağız. Yönetim süreçlerine en ileri düzeyde katılımcılığı sağlamak için çaba göstereceğiz. Sanayicileriyle bütünleşmiş, şeffaf, katılımcı bir yönetim anlayışımız olacak. Yaptığımız yatırımlarda çoğunluğun faydasını, Bursa ve ülkemizin refahını arttırmayı daima önde tutacağız. Bursa ile daima barışık ve bütünleşik olacağız” ifadelerini kullandı.

YENİ DÖNEMDE ÖNE ÇIKAN PROJELER

-İhale noktasına gelen DOSAB’ın finansal merkezi, otopark ve yeni cami projeleri sürdürülecek.

-Devam eden 25 bin metreküplük yeni atık su arıtma tesisi ve ileri arıtma projesi tamamlanacak.

-Çevreye karşı azami özen gösterilecek. Yollarda düzenlemeler ve yeni TIR parkı yapılacak.

-Büyükşehir Belediyesi ile ortaklaşa hayata geçirilen itfaiye merkezi devralınacak.

-Bölgede gece vardiyalı mobil güvenlik ekipleri kurulacak. Firmalara yeni depolama alanları oluşturulacak.

-Yeni dönemde bölgede teknik kolej ve meslek lisesi kurmak için çalışmalar başlatılacak.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X