DOSAB’lı sanayiciler ihracat atağına kalkıyor

Demirtaş Organize Sanayi Bölgesi Sanayici ve İşadamları Derneği’nin (DOSABSİAD) yeni başkanı İbrahim Öztürk, “Türkiye’nin pazar payının düşük olduğu ülkelere çıkarmalar yapacağız” dedi.

DOSAB’lı sanayiciler ihracat atağına kalkıyor

ASLIHAN AYDIN

Öztürk, DOSAB Sosyal Tesisleri’nde dün düzenlediği basın toplantısında, DOSAB yönetimi ile uyumlu çalışacaklarını ve yurt dışı temaslara ağırlık vereceklerini kaydetti. DOSABSİAD Akademi etkinliklerini de arttırmayı planladıklarını dile getiren Öztürk, ”Ayrıca üyelerimizin ve bölgemiz sanayicilerinin devlet desteklerinden daha çok faydalanması için çalışacağız. Bölge sanayicilerinin meseleleri birinci önceliğimiz olacak” dedi. Ekonominin sadece üretimle canlanacağının altını çizen Öztürk, “Türkiye’nin pazar payının düşük olduğu ülkelere çıkarmalar yapacağız. Bir tuğla da biz koymaya çalışacağız. Üretim, istihdam ve ihracat için çalışacağız” diye konuştu. DOSAB’ın stratejik konumundan dolayı yatırım talepleri geldiğini ifade eden Öztürk, satılık veya kiralık yer arayanlar olduğunun altını çizdi.

TEKNOSAB’I DESTEKLİYORUZ 

Öztürk, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) tarafından hayata geçirilmeye hazırlanılan TEKNOSAB projesini desteklediklerini dile getirerek, “Her firmanın iştigal ettiği sektöre göre bir üretim stratejisi var. Bu doğrultuda firmaların hem fiziki hem de alt yapı olarak bazı gereksinimleri oluyor. Söz konusu projede ihtiyaç doğrultusunda fabrika inşa edilerek teslim ediliyor. Bunun ödemelerini de taksitler halinde yapma fırsatı sunuluyor. BTSO’nun TEKNOSAB projesinin biz sanayiciler açısından büyük önem arz ettiğini düşünüyor ve destekliyorum” dedi. DOSAB, 483 hektar alan, 426 faal firma ve 42 bin kişilik istihdama sahip. Bölgenin yıllık ihracat hacmi ise 4,5 milyar dolar. DOSABSİAD’ın da 260 üyesi bulunuyor.

SADECE RENKTE SIKINTI VAR

DOSAB Arıtma Tesisi’nden çıkan suyun AB standartlarından daha iyi olduğunu öne süren Öztürk, “Sadece renkte sıkıntı var. Bunun için DOSAB Bölge Müdürlüğü çalışmalara başladı. Yakın zamanda renk ile ilgili sorun da çözülecek” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X