DOSABSİAD’a yeni başkan

DOSABSİAD’da koltuğa İbrahim Öztürk oturdu. Görevi en iyi şekilde yerine getirmeye çalışacaklarını belirten Öztürk, girdi maliyetlerini aşağı çekmek, ihracatı ve üniversite-sanayi işbirliğini artırmak istediklerini söyledi.

DOSABSİAD’a yeni başkan

ASLIHAN AYDIN

Demirtaş Organize Sanayi Bölgesi Sanayici ve İşadamları Derneği’nde (DOSABSİAD) Hasan Moral başkanlık görevini İbrahim Öztürk’e devretti.

Derneğin 16’ıncı olağan genel kurulu dün gerçekleştirildi. Hasan Moral’in yeniden aday olmadığı ve tek liste ile gidilen genel kurulda İbrahim Öztürk oybirliği ile başkanlığa seçildi. Hasan Moral yaptığı konuşmada, iki yıl önce göreve geldiklerini, bu zaman diliminde ülkenin ve coğrafyanın zorlu bir süreçten geçtiğini söyledi. Buna rağmen yatırımlara devam ettiklerini dile getiren Moral, ”Bölgedeki istihdam 42 bine çıktı. DOSAB’ta çarklar dönmeye devam etti. Bundan sonra yeni gelecek arkadaşlar çıtayı yukarı çıkarmaya devam edecek” dedi. Derneğin 30 yıllık bir geçmişi olduğunu ifade eden Moral, bölgeyi yurtiçinde ve yurtdışında daha çok tanıtmaya çalıştıklarını söyledi. 

İHRACATTA HEDEF ÜÇ ÜLKE

Moral’den bayrağı devralan İbrahim Öztürk, görevi en iyi şekilde yerine getirmeye çalışacaklarını belirtti. Sanayicinin girdi maliyetlerini aşağı çekebilmek için ellerinden geleni yapacaklarını kaydeden Öztürk, ”Alım heyeti organizasyonları düzenleyeceğiz. Türkiye’nin ihracatının düşük olduğu ülkeleri seçip buralara çıkarmalar yapacağız” diye konuştu. Bazı ülkelerin ithalatlarında Türkiye’nin pazar payının düşük olduğuna işaret eden Öztürk, ”Buralarda payımızı artırmak istiyoruz. Japonya, Kore ve Amerika başlangıç olarak belirlediğimiz ülkeler” ifadesini kullandı.

HİBELERDEN YARARLANMAK İSTİYORUZ

DOSAB’ın 4,5 milyar dolar ihracata imza attığını hatırlatan İbrahim Öztürk, bu rakamı yukarı çekmek istediklerini söyledi. Bakanlıkların vermiş olduğu hibelerden de yararlanmak istediklerinin altını çizen Öztürk, ayrıca üniversite sanayici işbirliğini artırmak için çalışmalar yapacaklarını kaydetti. 

İŞTE YENİ YÖNETİM

İbrahim Öztürk (Başkan), Adnan Kar, Nilüfer Çevikel, Adnan Şarmen, İbrahim Erdemir, Fatih Tuğral, Çetin Şenay, Fatih Korkmaz, Onur Kırayoğlu, Aslı Gülener, Şerife Faidelibaş, Onur Kutlualp, M.Akif Dikici, Mehmet Beysel, Soykan Gülseçen.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X