Dostluk Kapısı açıldı

Evde bakım hizmetlerinin etkinliğinin ve verimliliğinin artırılmasını hedefleyen Dostluk Kapısı Projesi çerçevesinde ilk etapta Bursa’nın 6 ilçesinde 7 bin 419 kişiye birebir eğitimler verilmesine başlandı.

Dostluk Kapısı açıldı

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü’nün yürütücülüğünde BEBKA tarafından desteklenen Dostluk Kapısı Projesi’ne İnegöl’de start verildi. Projesnin, engelli kişiler ve ailelerinin yaşam kalitesinin yükseltilmesinde önemli bir yer tutması amaçlanıyor. Türkiye’de bir ilk olma özelliği taşıyan proje, aynı zamanda bakıma muhtaç ve engelli ailelerine, uzman eğitmenler ve rehber kitaplarla, fiziksel, psikolojik, sağlık ve ekonomik durumlarını iyileştirmek amaçlanıyor. Dostluk Kapısı’yla yaklaşık 15 bin engelli ve engelli ailesine ulaşılması hedefleniyor. 

15 BİN EVDE BAKIM

74 gün sürecek eğitimlerde konunun uzmanı eğitimciler, fiziksel, sosyal, dini ve sağlıklı hayatı yönetme konularında engelli hasta yakınlarını bilgilendirecek. 

Bursa Kamu Hastaneleri Birliği, İl Sağlık Müdürlüğü, İl Müftülüğü, Uludağ Üniversitesi, Kızılay ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün destek verdiği projenin açılış konuşmasını yapan Vali Yardımcısı Ahmet Hamdi Usta, Bursa’da 15 bine yakın kişinin evde bakım hizmeti aldığını, daha iyi hizmet verebilmek için araştırmalar yaptıklarını söyledi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X