DOSTUM Projesi çekim alanı olacak

İnegöl’e bağlı Yeniceköy Mahallesi’nde hayata geçirilen Doğa Sporları ve Turizm Merkezi’nin (DOSTUM) açılışı, Vali İzzettin Küçük’ün katıldığı törenle gerçekleştirildi.

DOSTUM Projesi çekim alanı olacak

Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı (BEBKA) desteği ile Yeniceköy’de hayata geçirilen DOSTUM Projesi’nin açılışı, Vali İzzettin Küçük’ün de katıldığı törenle yapıldı. 

Açılışta konuşan Belediye Başkanı Alinur Aktaş, İnegöl Belediyesi olarak gerçekleştirdikleri projeler ve yatırımlarla bir yandan mobilya, köfte, oylat kaplıcaları ve ayçekirdeği gibi marka değerlerin bilinirlik ve prestijini arttırmaya çalışırken, diğer yandan da kentin hem ekonomik alanda hem de sosyokültürel alanda daha iyi noktalara yükselmesi için çeşitli çalışmalar gerçekleştirdiklerini söyledi. 

Aktaş, “Bu kapsamda spor ve turizm faaliyetleri ile de anılan bir şehir olmak hedefi ile çeşitli projeleri hayata geçirmeye çalışıyoruz. Göreve geldiğimiz ilk günden bugüne kadar birkaç bölgesine, mahallesine ilgi gösterilen değil, bütün bölgelerine aynı hassasiyetle sahip çıkılan bir İnegöl, sahasında yetkin kişileri başka şehirlere kaptıran bir İnegöl değil, Türkiye’nin yetkinlerini şehrimize kazandıran bir İnegöl. Tek merkezden yönetilen bir İnegöl değil, içinde yaşayan her kesimin gönüllü katkılarıyla tesis edeceği bir kentin vizyonunu oluşturan bir İnegöl, ulaşım arterlerinde günü kurtaran yaklaşımlar yerine, gelecek yüzyılı kucaklayan bir İnegöl için uğraş veriyoruz” dedi.

İnegöl’ün muhteşem bir doğaya sahip olduğunu ifade eden Aktaş, “Yaylaları, suları, ormanları ve bunların içerisinde keşfedilmemiş yüzlerce doğal güzelliklerle bir yeryüzü cenneti. Şimdi İnegöl’ü doğasıyla, temiz havasıyla, doğal güzellikleriyle tanıtma ve bu potansiyeli ortaya çıkarma zamanı. Dostum projemizin Bursamıza, ilçemize, Yeniceköy Mahallemiz ve çevresindeki kırsal bölgeye zenginlik katacağına ve şehrimizde yeni bir çekim alanı olacağına olan inancımı bir kez daha belirtiyorum” ifadelerine yer verdi.

CARİ FAZLA VERİYOR

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın İnegöl’ü ziyaretini tarihi bir gün olarak nitelendiren Vali İzzettin Küçük ise, ilçenin önceki gün muhteşem bir gün geçirdiğini söyledi. Vali İzzettin Küçük, “Bu arada Mehmet Yıldız Bey’e teşekkür ediyorum. Muhteşem bir kampüsü, eğitim külliyesini İnegöl’e kazandırmış. 26 tane ayrı bina, 6 okul, yaklaşık 5 bin öğrenci olacak. İnegöl sanayi alanında daha çok ismi biliniyor. Türkiye’de 800 milyon dolar ihracat yapan ilçe çok çok azdır. Buna mukabil 260 milyon dolar ithalatı var. Cari fazlası veriyor. Bu ilin üretim gücü gerçekten yüksek” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X