DOSTUM’da hedef turizm potansiyeli

İnegöl’ün yeni sektörlere ihtiyacı olduğunu ifade eden İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş, ilçenin öne çıkabilecek önemli özelliklerinden birinin de turizm potansiyeli olduğunu söyledi.

DOSTUM’da hedef turizm potansiyeli

Doğa Sporları ve Turizm Merkezi (DOSTUM) projesiyle ilgili İnegöl’de farklı branşlarda faaliyet gösteren isimlerle bir araya gelen İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş, hedeflerinin İnegöl’ün turizm potansiyelini ortaya çıkarmakla birlikte Türkiye’ye örnek olacak bir projeyi hayata geçirmek olduğunu söyledi.

İnegöl’ün yeni sektörlere ihtiyacı olduğunu ifade eden Aktaş, “DOSTUM projesi ilerledikçe heyecan duyuyorum. İnegöl hep köfte ve mobilya üzerinde gidiyor. İnegöl’de mobilya çok konuşuluyor. Evet, 2004’te 20 milyon dolardı mobilya ihracatımız ve bugün 360 milyon dolarlara geldi. Mobilyacılar iyiyse İnegöl iyi. Lakin İnegöl’ün yeni sektörlere ihtiyacı var. İnegöl’ün öne çıkabilecek önemli özelliklerinden biri de turizm potansiyeli. DOSTUM’da da turizm üst başlığı ile altındaki spor branşlarıyla birlikte İnegöl’ü nasıl ön plana çıkarabiliriz, nasıl pazarlayabiliriz ve ekonomik açıdan nasıl bir katma değere bu olayı dönüştürebiliriz noktasında çalışmalar yürütüyoruz” diye konuştu.

“ÖRNEK OLABİLİR MİYİZ?”

DOSTUM projesinin amaçlarından da söz eden Aktaş, “Belediyespor’da olduğu gibi çocukları alternatif sporlara teşvik etmek. Futbol çok fazla konuşuluyor. Futbol artık bir endüstri. Mobilyacılık yaparken, bakkallık yaparken, öğretmenlik yaparken, memurluk yaparken DOSTUM’un da bir kıyısından tutar bu vatandaş. İkincisi de İnegöl’ün doğasını keşfettirebilir miyiz? Her yeni yere gittiğimizde burası İnegöl mü, diyorum. Üçüncüsü, yapacağımız ulusal ve uluslararası müsabakalarla şehrin tanıtımını yapabilir miyiz? Dördüncüsü de saklı kalmış ve keşfedilmeyeni bekleyen İnegöl’ün turizm potansiyelini gün yüzüne çıkarıp, bir sinerji oluşturabilir miyiz? Bir diğer amacımız, bu projeyle Türkiye’ye örnek olabilir miyiz, ses getirebilir miyiz?” ifadelerine yer verdi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X