‘Dosya paramı geri ver’ eylemi

Tüketici dernekleri ve tüketiciler, Bursa’da bankaların aldığı dosya ve komisyon masraflarının geri ödenmesi için oturma eylemi yaptı.

‘Dosya paramı geri ver’ eylemi

Heykel’de Ziraat Bankası önünde toplanan eylemciler adına ilk açıklamayı yapan Tüketici Koruma Derneği (TÜKODER) Genel Başkanı ve Türkiye Tüketici Hareketi (TTH) Dönem Sözcüsü Haşmet Atahan, bu konunun Türkiye’nin sorunu olduğunu söyledi.

Bankacılar Birliği Başkanı olarak Hüseyin Aydın’ın verdiği sözü tutması gerektiğini ifade eden Atahan, ”Sözden cayma olursa tüketici hareketi olarak bütün banka şubeleri önünde, her ilde bu eylemleri yapacağız. Biz tekrar sayın Hüseyin Aydın’dan verdiği sözün arkasında durmasını” dedi.

Tüketici Sorunları Derneği (TÜSODER) Genel Başkanı Aydın Ağaoğlu da, tüketicilerin bankaların tahsil ettiği hukuka aykırı ücretlerin üstüne bir bardak su içmeyeceğinin altını çizdi. 

Bursa Tüketiciler Derneği (BTD) Başkanı Sıtkı Yılmaz ise “Tüketiciler olarak dosya masrafı ile ilgili hukuk mücadelemiz ve hak taleplerimiz devam etmektedir. Bugün Bursa’dan bütün banka yöneticilerine seslenmek istiyoruz; tüketicilerden haksız ve hukuksuz olarak aldığınız dosya masraf ve komisyonlarının bir an önce hak sahiplerine iade edilmesini bekliyoruz” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X