Doyumsuz festival

Programı 6 ay gibi bir sürede hazırlanan 1. Uluslararası Gemlik Zeytini Festivali dün renkli görüntülerle başladı. İlçe halkı sanat, kültür, spor ve zeytin ile iç içe dolu dolu dört günlük bir şölen yaşayacak.

Doyumsuz festival

CEMAL KIRGIZ

 

Gemlik zeytinini taçlandırmak amacıyla Belediye ve Gemlik Kent Konseyi Yürütme Kurulu ile birlikte organize ettiği ‘Zeytinin Başkenti Gemlik’te Festivalde Buluşalım’ temalı, 1 Uluslararası Gemlik Zeytini Festivali dün coşkulu bir törenle başladı.

Dün öğleden sonra Asım Kocabıyık Meslek Yüksek Okulu önünden başlayan Şenlik Yürüyüşü, İstiklal Caddesi,  Ahmet Dural Meydanı, Balık Pazarı, Halit Paşa Mahallesi, Atatürk Kordonu’ndan sonra İskele Meydanı’ndaki festival alanında son buldu. Daha sonra  Atatürk Anıtı’na çelenk sunuldu. Ardından Yunanistan’ın Nea Kios’tan (Yeni Gemlik) gelen misafirler halka tanıtıldı. Festivalin ilk günü bando ve halk oyunları gösterimi ile sona erdi.

YENİ PAZARLAR

Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz’da, dünyanın en lezzetli ve en güzel zeytininin Gemlik Zeytini olduğunu bir kez daha vurgulayarak, festival ile birlikte Gemlikli tüccar ve müstahsile yeni pazarlar açmayı hedeflediklerini kaydetti. Zeytin ve zeytincinin önündeki engellerin aşılması adına festivalin büyük önem taşıdığını bildirdi.

KÜLTÜR-SANAT ŞÖLENİ

Bugün Gemlik Atatürk Spor Salonunda yapılacak olan 5. Uluslararası Güreş Turnuvası ile başlayacak olan ikinci gün programı, Yelken Gösterileri, Bursa Gezisi, Çocuk Oyunları etkinlikleri, Eski ve Yeni Gemlik Fotoğrafları Sergisi ve Zeytin yarışması ile devam edecek. Halk oyunları ve kültürel etkinlikler de iskele meydanı festival alanında güne renk katacak.

Üçüncü gün programı Satranç Turnuvası ile başlayacak. Güreş Turnuvası aynı gün devam ederken, Asım Kocabıyık Kültür Merkezi’nde Gemlik Zeytini üzerine panel düzenlenecek. Prof. Dr. Canan Karatay ve Doç. Dr. Sertaç Dokuzlu, Manuel Nunez Moreno ile Adem Minare panelin konuşmacıları olacak. Zeytin Hasat Şenliği ve çocuk oyunları ile halk oyunları etkinlikleri festivalin üçüncü gününün diğer programları olarak dikkat çekiyor. 1 Uluslararası Gemlik Zeytini Festivali üçüncü gününde ayrıca Taşla Ya Sıkma ve Modern Yağ Sıkma konusunda faaliyet gösteren firmalar da gezilecek. Emin Dalkıran Kordonundaki Sokak Tenisi Gösterimi, Hacivat ve Karagöz oyunu ile renklenecek. 

PAZAR GÜNÜ SON

Pazar günü, festivalin dördüncü gününde bayanlara özel sabah sporu günün ilk programı olacak. Güreş ve Satranç Turnuvaları ve Fotoğraf Sergisinin ardından U.Ü. Gemlik Yerleşkesi Asım Kocabıyık Kültür Merkezinde Fidan Dikimi organizasyonu yapılacak. Teknek Gezisi, CİUS AVM’de Gemlikli Yazarların kitaplarını imzalama etkinliği, halk oyunları ve çocuk etkinlikleri ile devam edecek günde, katılımcılara yönelik plaket töreni de olacak.

Festivalde Gemlik’i dışarıda temsil edenleri dinleme programı, Kumda Zeytinin Hikayesi konulu gösteri, Kukla Gösterimi günün ve festivalin son organizasyonları olacak.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X