Dr. Bolat: Hediye alarak bir çocuğu sevemezsiniz

Eğitim Bilimci ve Yazar Dr. Özgür Bolat, Özel Bursa Kültür Okulları’nda eğitim alan öğrencilerin velileriyle, “Mutlu ve başarılı çocuk nasıl yetiştirilir?” konulu seminerde bir araya geldi.

Dr. Bolat: Hediye alarak bir çocuğu sevemezsiniz

Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi Osmangazi Salonu’ndaki seminerde Dr. Bolat, Özel Bursa Kültür Okulları’nda okuyan öğrencilerin velileriyle “Mutlu ve başarılı çocuk nasıl yetiştirme”nin püf noktalarını paylaştı. Özel Bursa Kültür Okulları Yönetim Kurulu Başkanı Zafer Bulut’un yanı sıra diğer yöneticiler ile çok sayıda öğretmen ve velinin katıldığı etkinlikte konuşan Bolat, mutlu insanların her zaman başarılı olmadığını ve başarılı insanların da her zaman mutlu olmadığını gözlemediğini ve kendisine bir insanı hem mutlu hem başarılı ne yapar sorusunu sıklıkla sorduğunu söyledi.

Bolat, “Öyle bir çocuk yetiştirelim ki çocuk hem mutlu, hem de başarılı olsun” dedi. İnsanoğlunun, yaşamı boyunca hep kabul görmekle uğraştığına dikkat çeken Dr. Bolat, “Ama maalesef biz okullarda sorun çözmeyi öğretmiyoruz, soru çözmeyi öğretiyoruz. Okulda başarılı olan çocuk, gerçek hayatta başarılı olamıyor, ilişkisini yönetemiyor. Psikolojimiz, beynimiz kabul görmek üzerine kurulu” diye konuştu. Ebeveynlerin, para vererek veya hediye alarak bir çocuğa onu sevdiğini gösteremeyeceğini söyleyen Bolat, “Sen küçükken o çocukla ilişki kurmazsan, büyüdüğünde o çocuk senle ilişki kurmaz. Sevginin birimi emek ve zamandır. Para vererek, hediye alarak, en iyi okula göndererek bir çocuğu sevemezsiniz. Bir çocuğu sadece emek vererek sevebilirsiniz, zaman vererek sevebilirsiniz” şeklinde konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X