Dr. Emin Acar’ın cenazesi Bursa’da toprağa verildi

Ankara’da geçirdiği kalp krizi sonucu 90 yaşında vefat eden Milli Selamet Partisi eski Milletvekili Dr. Emin Acar’ın cenazesi, Bursa’nın İnegöl İlçesi’nde toprağa verildi. Cenaze törenine Tarım, Gıda ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik de katıldı.

Dr. Emin Acar’ın cenazesi Bursa’da toprağa verildi

Ankara’da dün Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun katılımıyla gerçekleştirilen cenaze namazının ardından Dr. Emin Acar’ın cenazesi, doğduğu yer olan İnegöl İlçesi’ne bağlı Deydinler Mahallesi’ne getirildi.


Türk bayrağına sarılı tabutu önce evine, daha sonra soğuk hava deposunun önünde cenaze namazı için hazırlanan alana getirildi.


Acar’ın cenazesine Tarım, Gıda ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, Bursa Valisi Münir Karaloğlu, Erzincan Valisi Süleyman Kahraman, AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı AK Partili Recep Altepe, ilçe belediye başkanları ve yaklaşık bin kişi katıldı.

Dr. Emin Acar’ın oğlu Ankara Halk Sağlığı Şube Müdürü Dr. S. Rahmi Acar’ın taziyeleri kabul ettiği tören öncesi konuşan Bakan Faruk Çelik, ağabeylerini kaybettiklerini söyleyerek, “Hem eski bir milletvekili ama bir hekim, aynı zamanda mutasavvıf büyüğümüzü kaybettik. Geçmiş yıllarda ismini bildiğim ama milletvekili olduktan sonra kendi makamında belli aralıklarla ziyaret ettiğim, istifade ettiğimiz değerli bir büyüğümüzdü. Aslında sağlığı iyiydi, sohbeti iyiydi ama ölüm işte… Kaybettik. Allah rahmet eylesin, mekanı cennet olsun. Sevdiğimiz, saydığımız ve çok kişinin istifade ettiği değerli bir büyüğümüzdü” diye konuştu.

Dr. Emin Acar’ın cenaze namazı öncesi Türkiye’nin çeşitli yerlerinden gelen çok sayıda imam ve hafız dualar okurken, Acar’ın cenaze namazını Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Ahmet Nedim Serinsu kıldırdı. Serinsu’nun namaz duası öncesi yaptığı konuşma sırasında, cemaatte bulunan bazı kişiler gözyaşlarını tutamadı.Öğlen kılınan cenaze namazının ardından Dr. Emin Acar’ın cenazesi köy mezarlığında toprağa verildi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X