Dr. Sayın: Obezite cerrahisi sonrası beslenme çok önemli

Obezite cerrahisi sonrası beslenme profilinin önemine değinen VM Medical Park Bursa Hastanesi Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Aytaç Sayın, dikkat edilmediği takdirde tekrar kilo alımının başlayabileceğini söyledi.

Dr. Sayın: Obezite cerrahisi sonrası beslenme çok önemli

Çağın gereği olarak insanların artık daha az hareket etmeye, daha fazla kalorili ürün tüketmeye başladığını ifade eden uzmanlar, alkol tüketimi, yağlı gıdalar, fast food tarzı beslenme sebebiyle insanların bol kalori aldığını söyledi. 

Obezitenin toplum içinde yaygınlaştığını ifade eden VM Medical Park Bursa Hastanesi Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Aytaç Sayın ise, ‘Yüzyıl önce dünya nüfusunun yüzde 3’ünü etkileyen bu hastalık, şu anda yüzde 20’li seviyelere geldi. Yarım yüzyıl sonra ise bu rakam yüzde 40’lara ulaşacaktır. Ayrıca bu rakam gelişmiş ülkelerde toplumun yüzde 60’ını etkileyecek” dedi.

Obezite cerrahisi sonrasında beslenmenin en önemli alanlardan bir tanesi olduğunu belirten Sayın, “Obezite cerrahisi geçirmiş olan bir hastanın beslenme profili iyi bir şekilde planlanırsa, yakalanan başarı çok daha yüksek olur. Obezite cerrahisi yöntemleri arasında gerek tüp mide ameliyatı gerekse diğer ameliyat alternatiflerinde temel olarak sonuçlar arasında baktığımızda ciddi farklılıklar yok. Bu ciddi farklılıklar, genelde hastanın ameliyat sonrası dönemde takipleriyle ilgilidir’ dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X