Dramatik düşüş endişe verici

Ekonomik Kalkınma ve İşbirliği Örgütü (OECD) Genel Sekreteri Angel Gurria, ”Bu yıl küresel ticarette dramatik şekilde bir düşüş var. Bu endişe verici” dedi.

Dramatik düşüş endişe verici

Gurria, dün G20 Liderler Zirvesi’nin gündeminde yer alan kapsayıcı büyümenin öncelikleri konusunda düzenlenen basın toplantısında, OECD’nin genel merkezinin bulunduğu Paris’teki terör saldırılarından duyduğu üzüntüyü dile getirdi. Türkiye’nin dönem başkanlığında OECD’nin, G20’nin faaliyetlerinde çok aktif bir şekilde yer aldığını ifade eden Gurria, katkılarının zirvenin başarılı bir şekilde geçmesine yardımcı olacağını söyledi. 

Küresel büyümenin bu yıl tekrar durgun olduğunu dile getiren Gurria, ”Geçen hafta yayınladığımız ekonomik görünüm raporumuz gösteriyor ki bu yıl küresel ticaret de dramatik şekilde bir düşüş var. Bu endişe verici. Bu zayıf rakamlar küresel resesyonun önceden göstergesi. Herkes ‘iş, iş’ diyor… Beraber üretimi arttırmak için harekete geçmeliyiz” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X