DSİ’den Çaylı’da Kanal Çalışması

Devlet Su İşleri 2. Bölge Müdürlüğü, İzmir’in Ödemiş ilçesine bağlı Çaylı Mahallesinden geçen Koyak Deresi’ndeki taşkın riskine karşı çalışma başlattı…

DSİ’den Çaylı’da Kanal Çalışması

Devlet Su İşleri 2. Bölge Müdürlüğü, İzmir’in Ödemiş ilçesine bağlı Çaylı Mahallesinden geçen Koyak Deresi’ndeki taşkın riskine karşı çalışma başlattı. Devlet Su İşleri 2. Bölge Müdürlüğü, Koyak Deresi’ndeki taşkın riskine karşı harekete geçti. Çaylı’dan geçen ve Çınar Sokak’ta başlatılan çalışmaların üç ay içerisinde tamamlanmasının hedeflendiği bildirildi. Çaylı Mahalle Muhtarı İsmail Güçlü, yağışlı havalarda yaşanan endişenin kanal çalışmasıyla son bulmasını ümit ettiklerini söyledi. Güçlü, çalışmalar hakkında bilgi vererek, “Özellikle Tepe Mahalle ve Ödemiş-Kiraz yolu kıyısındaki Taşlıkır Mevkii’nden gelen yağmur suları doğrudan Çaylı’nın içine iniyor. Çaylı’nın kuzeyinde kalan yerlere zarar verebiliyor. Bu sıkıntının ortadan kalkması adına DSİ 2. Bölge Müdürlüğümüz tarafından çalışma başlatıldı. Koyak Deresi olarak bilinen bu hat kanalla düzenlenecek. 670 metrelik bölümü üzeri demir ızgaralı beton kanal, 400 metrelik bölümü de ıslah edilmiş açık kanal şeklinde suyun önce Gavur Deresi’ne ardından da Küçük Menderes’e çevreye zarar vermeden taşınması sağlanacak. Böylelikle her yağışta taşkın korkusu bitecek. Yüklenici firma ekipleri çalışmaların üç ay içerisinde bitirileceğini belirtiyorlar. Mahallemiz adına bu önemli altyapı hizmeti için DSİ 2. Bölge Müdürlüğümüze ve emeği geçenlere teşekkür ediyoruz” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X