DSÖ’de gündem Bursa

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Avrupa Bölge Ofisi, Birleşmiş Milletler Avrupa Ekonomi Komisyonu ve Birleşmiş Milletler Çevre Programı işbirliği tarafından düzenlenen ‘DSÖ 6. Çevre ve Sağlık Bakanları Konferansı’na katılan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanvekili

DSÖ’de gündem Bursa

Çek Cumhuriyeti’nin Ostrava şehrinde 13-15 Haziran tarihleri arasında gerçekleştirilen konferansa DSÖ Avrupa Bölge Ofisi daveti üzerine Bursa Büyükşehir Belediyesi, Edirne Belediyesi ve Türkiye Sağlıklı Kentler Birliği temsilcileri katıldı. Konferansın ilk gününde Ostrava Belediyesi’nde gerçekleştirilen ‘Avrupa Şehirlerinde ve Bölgelerinde Çevresel ve Sosyal Dayanıklılığı Artırmak’ konulu panelde konuşan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanvekili Abdülkadir Karlık, çevre ve sosyal dayanıklılığının artırılması için liderlerin ve toplumların birlikte hareket etmesinin şart olduğunu vurguladı.

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin bu kapsamda ilk olarak kurumsal yapıyı dizayn ettiğine dikkati çeken Karlık, sosyal ihtiyaçlar için Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı’nın ve tarımsal ve kırsal bölgelerin ihtiyaçları için Kırsal Kalkınma Dairesi Başkanlığı’nın kurulduğunun altını çizdi. Vatandaşların taleplerine daha hızlı çözüm üretebilmek adına Muhtarlık İşleri Şube Müdürlüğü’nün de oluşturulduğunu anlatan Karlık, ‘Böylece en küçük bir mahalledeki sıkıntı ya da ihtiyaç bile hızlıca belediyemize ulaşıyor ve çözümü için çalışma başlatılıyor’ diye konuştu. Kentte madde bağımlılığı ile mücadele için Sağlık İşleri Daire Başkanlığı’na bağlı Gençlik ve Aile Danışma Merkezi’nin (GADEM) oluşturulduğuna dikkati çeken Karlık, her alanda kurumsallaşarak hizmet vermenin çözüme ulaşmada daha etkili olduğunu söyledi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X