Dubai Turizm Fuarı’nda Bursa tanıtıldı

Bursa Turizmcileri ve İş İnsanları Derneği Başkanı Doğan Sager, dünyaca ünlü Dubai Turizm Fuarı’nda Bursa turizmini tanıttı.

Dubai Turizm Fuarı’nda Bursa tanıtıldı

Birleşik Arap Emirlikleri’ne bağlı Dubai’de aralarında Türkiye’nin de bulunduğu 165 ülkeden 2 bin 300’den fazla katılımcının ev sahipliğinde düzenlenen Dubai Turizm Fuarı’nda Bursa tanıtıldı.

BURTİD Başkanı Doğan Sager ile birlikte yönetim kurulu üyeleri Erdal Kaya, Nihat Özmen ve Şaban Uruç, Dubai Turizm Fuarı’nda yaptığı temaslar ve toplantılarda Bursa’nın turizm değerlerini ve potansiyelini tanıttı.

Dubai Dünya Ticaret Merkezi – DWTC’de 6- 9 Mayıs tarihleri arasında düzenlenen ATM 2024’ün açılışını Dubai Emiri Muhammed bin Raşid el-Mektum tarafından gerçekleştirildi. Türkiye’nin damga vurduğu fuarda Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın standı büyük ilgi gördü. Dubai Turizm Fuarı’nda Bursa’nın turizm değerlerini ön plana çıkaran BURTİD Başkanı Doğan Sager, görüşlerini şu şekilde paylaştı:

BURTİD DUBAİ’DE BURSAYI TANITTI

“Dubai Turizm Fuarı olarak bilinen Arabian Travel Market 2024 dünyanın en ünlü turizm fuarlarının başında gelmektedir. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın Türkiye standı bu yıl da en büyük ilgiyi gördü. Fuara katılan on binlerce insanın Türkiye standına ilgisi büyüktü. Ülkemiz için sezonun güzel geçeceği algısı oluştu. Biz de BURTİD olarak, Bursa’mızın turizm değerlerini ve potansiyelini katılımcılara aktardık. Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Mustafa Bozbey’in turizme karşı olumlu bakışını çok iyi biliyoruz. İnanıyoruz ki Büyükşehir Belediyesi’nin destekleriyle Bursa turizmini hak ettiği noktalara taşıyacağız. BURTİD olarak Bursa turizminin pazar payının arttırılması noktasında reçetenin ne olduğunu biliyoruz. Tarihi ve doğası eşsiz olan şehrimizin hakkettiği değere bir an önce ulaşması noktasında Bursa Havalimanının uluslararası uçuşlarda yerel teşvik kapsamına alınması önceliğimiz olmalıdır. Bununla beraber İznik’ten başlayan hac yolu projesinin hayata geçirilmesiyle Avrupalı turistler de şehrimize yoğun ilgi gösterecektir. Uludağ’ın 12 ay boyunca turizme kazandırılması da şehrimizin turizmine ciddi anlamda katma değer sağlayacaktır.”

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X