Dubai’ye Antep baklavası

Antep baklavası, yurt içinden olduğu kadar yurt dışından da rağbet görüyor. Talepleri karşılamak için yoğun mesai harcayan Gaziantepli baklava ustaları, bu yıl Dubai’ye de Antep baklavası göndermeye hazırlanıyor.

Dubai’ye Antep baklavası

Gaziantep’teki baklavacılar, Kurban Bayramı’na sayılı günler kala fazla mesai yapmaya başladı. 

Yoğun talep nedeniyle siparişleri yetiştirmekte zorlanan ustalar, izin yapmadan çalışıyor. Üretim tesisleri için yeni ustalar bulmaya çalışan bazı işverenler de bir yandan mesai saatlerinde değişikliğe gidiyor, diğer yandan da ek vardiyalarla düzenlemeler yapıyor. Baklavacılar, Türkiye’nin birçok bölgesinden ve yurt dışında genellikle gurbetçilerin bulunduğu bölgelerden sipariş alıyor. 

Baklava ustası Burhan Çağdaş, AB tarafından tescil edilen Antep baklavasının yurt içi ve yurt dışından ilgili gördüğünü belirterek, ”Türkiye’nin dört bir yanına gönderdiğimiz baklavaları şimdi sınır ötesine de ulaştırıyoruz. Aslında sürekli gurbetçilerin yoğun olduğu yerlerden ve Arap ülkelerinden sipariş alıyoruz ama bu bayram özellikle Dubai’den yoğun talep gördük. Hazırladığımız tatlıları, anlaşmalı olduğumuz kargo şirketleriyle adreslerine teslim ettiriyoruz. Yani artık Antep baklavası uluslararası bir tatlı haline geldi” dedi

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X