Düdüklü tencere patladı, bu hale geldi!

Erzurum Palandöken’de restoran işleten 2 çocuk annesi Şeminur Erzurum, 3 gün önce patates pişirdiği düdüklü tencereyi suya tutup havasının boşalmasını bekledi.

Düdüklü tencere patladı, bu hale geldi!

Acele edip içerideki havanın tamamen boşaldığını düşünen Erzurum, ardından tencerenin kapağını açtı. Tenceredeki tamamen boşalmayan havanın basınçla dışarı çıkması sonucu Erzurum’un yüzünün büyük bölümünde ikinci, vücudunun bir kısmında da birinci derece yanıklar oluştu. Halen tedavisi süren Şeminur Erzurum, “Tencerede yemeğin piştiğini zannedince düdüklüyü ateşin üzerinden alıp suya tuttum. Düdüklünün içindeki havanın da tamamen boşaldığını sandım. Tencereyi önce açamadım, sonra açmaya çalıştığımda tencere bomba gibi patladı. Fırlayan kapağı elimle ittim, eğer itmeseydim çok daha ciddi şekilde yanacaktım. Kapağını açarken biraz aceleci ve sabırsız davrandım. Olan bana oldu” dedi.

 

Patlamaması için öneriler

 

“Tencereyi ağzına kadar suyla doldurmamak gerekiyor, bu durum buharın içeride sıkışmasına neden olabiliyor. Bu yüzden tencerenin en az üçte bir kısmının boş bırakılması gerekiyor. Düdüklü tencereyi ateşe koyduktan sonra düdük kısmı dik konuma getirilmeli, düdükten hafif ses çıkmaya başlayınca tenceredeki havanın çıkmasını bekleyip düdük yan yatırılmalı. Bir süre daha yemek pişirildikten sonra ocağın ateşi kapatılıp tencere soğuyunca düdük dik konuma alınıp tenceredeki havanın tümü boşaltılmalı

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X