Düğün magandasına ceza yağdı

Bursa’nın Karabalcık Mahallesi’nde geçen yıl ağustos ayında yapılan bir kına gecesinde, maganda kurşunuyla lise öğrencisi Beyza Özer’in ölümü, babaannesi Hasena Sevinç’in ise yaralanmasıyla ilgili biri tutuklu 4 sanık hakkında görülen davada karar çıktı.

Düğün magandasına ceza yağdı

Tutuklu yargılanan A.Ü.’ye “adam öldürme ve yaralama” suçundan toplam 18 yıl 10 ay 20 gün, tutuksuz sanıklar muhtar K.Ç. ve A.Ç.’ye 1 yıl 8 ay ceza verilirken, tutuksuz sanık S.E. ise beraat etti. 

Bursa 6. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın karar duruşmasında “kasten adam öldürmek” suçundan tutuklu A.Ü, tutuksuz sanıklar muhtar K.Ç. ve A.Ç. ile S.E. ve avukatları hazır bulundu. Maganda kurşunuyla hayatını kaybeden Çınar Anadolu Lisesi 3. sınıf öğrencisi 16 yaşındaki Beyza Özer’in sınıf arkadaşlarının izlediği duruşmada kına gecesinde olaya karışan sanıklar son kez hakim karşısına çıktı. Sanık avukatları Yusuf Beşiroğlu ve Ersin Kumbi, müvekkilleri A. G.’nin silahından çıkan kurşunun Beyza’yı vurduğuna yönelik somut bir delil olmadığını belirterek, sanığın beraatini talep etti. Avukatlar, Hasena Özer’in ise vurulduğunu kabul ederek, ceza maddelerinde indirim yapılmasını talep etti. 

Tutuklu sanık A.Ü, “Ben olayın başından beri Hasena hanımı vurabileceğimi belirttim. Böyle bir olayın içinde bulunduğum için üzgünüm. Beyza’nın vurulmasıyla alakam yok. Benim silahımdan çıkan kurşunla vurulmadı. Olaydan dolayı üzgünüm. Olmaması gerekirdi, ama oldu. Böyle bir olayın içine girdik. Büyük üzüntü duyuyorum” dedi. 

Sanıkların en ağır cezayı alması gerektiğini belirten Beyza’nın annesi Zübeyde Özer, “En ağır cezayı almalarını istiyorum. Başka annelerin canı yanmasın. Düğün evleri cenaze evlerine dönüşmesin” diye konuştu. 

Tutuklu sanıklar muhtar K.Ç. ve A.Ç. ile S.E. ise beraatlerini istedi. Müdahil avukatı sanıkların cezalandırılmasını talep etti.

Mahkeme heyeti kısa bir aradan sonra tutuklu sanık A.Ü.’ye Beyza’yı öldürmeye yönelik eyleminden dolayı önce müebbet hapis cezası verdi. Daha sonra olayın oluş şekline göre cezasını 21 yıla, iyi halden dolayı da 16 yıl 8 ay hapse indirdi. Ruhsatsız silah bulundurmaktan verilen 1 yıl 8 ay hapis cezası ise ertelendi. Ayrıca sanık A.Ü, Hasena Sevinç’e yönelik yaralama suçundan 2 yıl 2 ay 20 gün hapis cezasına çarptırıldı. Tutuksuz sanıklar K.Ç.’ye ve A. Ç’ye ruhsatsız silah bulundurmaktan dolayı 1 yıl 8 ay hapis cezası verildi. Bir diğer tutuksuz sanık S.E. ise beraat etti.

“BAŞKA BEYZALAR ÖLMESİN”

Duruşma çıkında konuşan babaanne Hasena Sevinç, “Şükürler olsun, hak eden hak ettiğini buldu” diyerek gözyaşlarını tutamadı. 

Acılı anne Zübeyde Özer, “Benim çocuğum öldü, başka Beyzalar ölmesin. Bu ceza azdı ona. Daha fazla olması lazımdı. Bu benim kızımın bedeli değildi. Benim kızım öldü, ama inşallah başka çocuklar ölmez düğünlerde. Rabbim hepsine daha beterini göstersin” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X