Düğün masrafları korkutuyor

Bursa Kuyumcular Odası Başkanı İsa Altıkardeş, büyük bölümünü takıların oluşturduğu düğün masraflarının her geçen gün artmasının evlilik hazırlığı yapanları korkuttuğunu söyledi.

Düğün masrafları korkutuyor

Türkiye’de evlilik hazırlığı yapan çiftleri her geçen gün biraz daha artan masraflar bekliyor. Bölgelerin geleneklerine göre yürütülen evlilik öncesi hazırlıkları ile nişan ve düğün masrafları 20 bin ile 60 bin lira arasında değişiyor. Büyük bölümü kız tarafına ait olan nişan masrafları 15 bin liraya ulaşırken, düğün giderlerinin erkek tarafına maliyeti ise 60 bin liraya kadar çıkıyor. Üstelik bu rakamların içinde yeni kurulacak ev masrafı yer almıyor. Türkiye’de her yıl 600 bin çiftin ‘bir ömür boyu beraberliğe evet’ dediği düğünlerde en büyük masraf takılara gidiyor. Alınacak bir set ve bilezik bile 5 bin lirayı aşıyor. Gelinlik fiyatları ise bin 500 liradan başlayıp, özel kreasyonlarla 20 bin liraya kadar yükseliyor.

BÜTÇEYE GÖRE TERCİH

Bursa Kuyumcular Odası Başkanı İsa Altıkardeş, çiftlerin artan fiyatlar nedeniyle evliliğe korkarak yaklaştıklarını belirterek, gençlerin tercihlerinin artık zevke göre değil, bütçeye göre şekillendiğini söyledi. Düğüne konuk olarak gidenlerin eskiden çeyrek altın taktıklarını dile getiren Altıkardeş, artan fiyatlar yüzünden davetlilerin gram altına yöneldiklerinin altını çizdi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X