Düğün salonlarına talep patlaması

Geçen sezonu Covid-19 kısıtlamaları sebebiyle sönük geçiren düğün salonlarında yüzler gülüyor. Talebin yüzde 80 arttığına vurgu yapan BESO Başkanı İlhan, salonlarda boş yer kalmadığına dikkati çekti.

Düğün salonlarına talep patlaması

DERYA DEMİR PINAR

Koronavirüsün en fazla etkilediği sektörlerden biri olan düğün sektöründe kısıtlamaların kaldırılmasıyla salonlar talebe yetişemez duruma geldi. Bursa Esnaf ve Sanatkârlar Odası (BESO) Başkanı Ali Özkan İlhan, düğün salonlarında yüzde 80 oranında talep artışı yaşandığını söyledi. Geçen yıl ve bu haziran ayında kısıtlamalar sebebiyle düğün yapamayan birçok çiftin erteleme yoluna gittiğini belirten İlhan, ‘’Bursa’da odamıza kayıtlı 110 tane düğün salonu bulunuyor. Bu yaza salon başına ortalama 200-250 civarında erteleme söz konusuydu. Bu nedenle temmuz, ağustos ve eylül aylarında salonlar doldu. Büyük bir talep var ancak şu an yerimiz yok. Çok ciddi bir yığılma oldu” dedi. Hafta sonlarının tamamen dolduğuna işaret eden İlhan, şu an genelde hafta içi ya da gündüz düğünlerine kaydırma yaptıklarını vurguladı. İlhan, ekim ayına kadar salonların dolu olduğunun altını çizdi.

PİYASAYA CANLILIK GELDİ

Düğün piyasasının eski haline döndüğünü dile getiren İlhan, pandemi döneminde çekilen sıkıntıların gelen yoğun taleple birlikte 1-2 ay içerisinde giderileceğini ifade etti. Salonların açılmasının 40 meslek grubunda 400’e yakın alışveriş kalemine olumlu yönde etkisi olduğunu anlatan İlhan, ‘’Piyasaya ciddi bir canlılık geldi. Bu yoğunluğu zaten bekliyorduk” diye konuştu.

KIR DÜĞÜNÜ REVAÇTA

Şu an kır düğün salonlarına daha fazla talep olduğunun altını çizen Ali Özkan İlhan, şöyle devam etti: ‘’Açık alanlardaki düğünler daha fazla tercih ediliyor. Ancak havaların soğumasıyla tempo uzun bir süre kapalı yerlerde devam edecek gibi görünüyor.”

ÇARE BULUNMASI GEREK

Kontrolsüz yapılan düğünlere karşı önlem alınması gerektiğine dikkati çeken İlhan, şunları kaydetti: ‘’Bizler düğün salonlarında gerekli önlemleri alıyoruz. Ancak sokak aralarında ya da okul bahçelerinde yapılan düğünlerde kontrol sağlanmıyor. Bunlara bir çare bulunması gerekiyor. Çünkü yazın vaka oranları artarsa bunun yükü yine düğünlere olacak.”

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X