Düğünler 13 milyar TL katkı sağlayacak

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, düğün sezonuyla piyasaların hareketleneceğini belirtti.

Düğünler 13 milyar TL katkı sağlayacak

Palandöken, düğün harcamalarının mobilya, beyaz eşya, kuyumculuk, matbaacılık, düğün salonu ve kuaför işletmeciliği, tekstil, pastacılık, çiçekçilik ve emlakçılık gibi birçok sektöre canlılık getirdiğini ifade etti.

Mobilya, beyaz eşya ve ev aletleri sektörlerindeki vergi indirimlerinin devam etmesi gerektiğini kaydeden Palandöken, düğün sezonuyla piyasaların hareketleneceğine dikkat çekti.

En düşük maliyetli düğünün 20 bin lirayı bulduğuna işaret eden Palandöken, ÖTV indiriminin yıl sonuna kadar devam etmesi halinde bu sezon 650 bin çiftin evlenmesini öngördüklerini söyledi. Palandöken, böylelikle ekonomiye 13 milyar liralık katkı sağlanmasının beklendiğini vurguladı.

​Palandöken, ”Maddi harcamalar sebebiyle aile hayatına adım atacak genç çiftlerin yaşadıkları zorlukların üstesinden gelebilmeleri için verilen devlet destekli evlilik kredileri uzun vadeli ve sıfır faizli ya da oldukça düşük faizli olmalıdır” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X