Dumansız hava sahası ihlaline büyük ceza

İnegöl Sağlık Müdürvekili ve İnegöl Toplum Sağlığı Merkezi Sorumlu Hekimi Dr. Mücteba Mirei, Sağlık Bakanlığı’nın dumansız hava sahası kapsamında ilçede işyerlerine yönelik tütün denetimlerinin sürdüğünü bildirdi.

Dumansız hava sahası ihlaline büyük ceza

SADULLAH ORGAN

 

Kolluk Kuvvetleri ve zabıta ekipleri ile denetim gercekleştirdiklerini belirten Mirei, kurallara uymayanlara yönelik maddi cezalar ve kapatma cezaları uygulandığını bildirdi. Mirei, “2015 yılı içerisinde 4 bin 165 işletme denetlendi. 55 işletmeye toplamda 98 bin 627 TL para cezası uygulandı” dedi.

88 KİŞİYE 8800 TL CEZA

Kapalı alanda sigara içilmesine göz yuman işletmelerin yanı sıra kapalı alanda sigara içenlere de cezalar uygulandığını aktaran Mirei, 2015 yılı içerisinde 88 kişiye kapalı alanda sigara içtikleri için 8 bin 800 lira para cezası uygulandığını kaydetti. 

Cezalar hakkında bilgi veren Dr. Mücteba Mirei, “Uyarı ve bilgilendirme tabelası olmayan işyerine bin 520 TL para cezası uygulanıyor. Kapalı alanda sigara içilen işyerine ilk olarak bin 233 lira ceza, ikinci kez aynı olayla karşılaşıldığında ceza miktarı ikiye katlanıyor. Üçüncü kez sigara içildiğinde ise ceza miktarı üçe katlanıyor. Dördüncü ihlalde 10 günlük işyeri kapatma cezası uygulanmaktadır” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X