Dümeni arızalanan gemi tarihi yalıya çarptı

İstanbul Boğazı’nda seyreden bir gemi, dümen arızası nedeniyle tarihi Ethem Pertev Yalısı’na çarptı.

Dümeni arızalanan gemi tarihi yalıya çarptı

Alınan bilgiye göre, Sierra Leone bayraklı “Majed And Randy” isimli gemi, saat 12.54’te İstanbul Boğazı’ndan geçerken dümen arızası oluştu. 106 metre boyundaki gemi Kanlıca’da bulunan ve “Süslü Yalı” olarak da bilinen Ethem Pertev Yalısı’na çarptı. Kaza nedeniyle hem yalıda, hem de gemide hasar oluştu. Kazanın ardından çekilen gemi Fatih Sultan Mehmet Köprüsü altında demirledi.

Kıyı Emniyeti’nden yapılan açıklamada, İstanbul Gemi Trafik Hizmetleri tarafından derhal seyir, can, mal ve çevre emniyetini teminen kurtarma 3 römorkörü ile kıyı emniyeti 8 hızlı tahlisiye botu ve bir kılavuz kaptanın olay yerine sevk edildiği ifade edilerek, “Gemide ve yalıda hasar meydana geldiği, can kaybı ve çevre kirliliği olmadığı rapor edilmiştir. Majed And Randy gemisi saat 13.52 itibariyle kurtarma 3 römorkörü refakatinde ve kılavuz kaptan eşliğinde Büyükdere’ye demirletilmek üzere hareket etmiştir” denildi. Kaza sırasında tarihi yalının üst katında büyük hasar oluştuğu görüldü.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X