Dündar: 2015 yılı yatırımlarla geçti

Osmangazi Belediye Meclisi yılın ilk toplantısını yaptı.

Dündar: 2015 yılı yatırımlarla geçti

Ocak ayı olağan meclis toplantısında yaptığı konuşmada, 2015 yılının Osmangazi’de çok önemli projelerin hayata geçirildiği bir yıl olduğunu ifade eden Belediye Başkanı Mustafa Dündar, “2015 yılında sağlık, spor, sosyal faaliyetler, tarihi miras, ulaşım gibi çok ciddi projeleri hayata geçirdik. Uzun bir hazırlık sürecinin ardından kentsel dönüşüm projelerimizden bir tanesi olan Soğanlı kentsel dönüşüm projesinin temelini atarak bir anlamda Bursa’nın dönüşümüne öncülük edecek çalışmayı başlattık. Recep Tayyip Erdoğan Bulvarı’nı hizmete açarak, ulaşım meselesine ciddi bir çözüm geliştirdik. Yine Bursa’nın simge yapılarından birisi olacak olan Panorama 1326 Bursa Tarih Müzesi’nin temelini attık. Demirtaş’ta yürüttüğümüz meydan çalışmalarımız hızla sürüyor. Kısaca, modern bir şehir inşa etmek adına 2015 yılında gerçekleştirdiğimiz bu çalışmalarımız, 2016 yılında artarak sürecek” dedi.

CİDDİ ÇALIŞMALAR YÜRÜTECEĞİZ

Bütün bu çalışmaları gerçekleştirirken, karşılaştıkları en büyük meselenin yer sıkıntısı olduğunu ifade eden Başkan Dündar, “Yer temin edebilmek için çok ciddi kaynak kullanıyoruz. Bugüne kadar Osmangazi bütçesinden 300 milyonun üzerinde parayı kamulaştırma bedeli olarak ödedik. Bugünkü meclis toplantımızda görüşülecek kamulaştırma dosyaları da, imar dosyalarının önüne geçti. Bu da önümüzdeki dönem çok ciddi bir çalışma yürüteceğimizin en önemli göstergesi” dedi.

DENETİM KOMİSYONU SEÇİLDİ

Toplantıda, Denetim Komisyonu üyeleri de yapılan gizli oylamayla seçildi. Denetim Komisyonu için AK Parti’den 4, CHP’den ise 1 meclis üyesi aday gösterildi. Sandık başına giden meclis üyelerinin kullandığı oylar sonucunda, AK Parti’den Nizamettin Temel, Fethi Yıldız, Can Can ve Oktay Yılmaz ile CHP’den Hüsnü Taş komisyon üyeliğine seçildiler. Söz konusu denetim komisyonu bir yıl süre ile görev yapacak ve belediye hesaplarını denetleyecek.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X