Dündar: “Bu şehre vizyon katacağız”

Osmangazi Belediyesi`nin Kentsel Dönüşüm Master Planı meclis üyelerine anlatıldı. Başkan Mustafa Dündar, “Ayağı yere basan ciddi projeler hazırladık. Bu işi etap etap adım adım yaparak en doğru zamanda ve en doğru zeminde hayata geçirerek bu şehre vizyon

Dündar: “Bu şehre vizyon katacağız”
SEYİT GÜNDOĞAN
 
Osmangazi Belediyesi’nin Kasım ayı ikinci oturumunda, Kentsel Dönüşüm Master Planı ve devam eden çalışmaları, gerçekleşen bir sunumla meclis üyelerine detaylı bir şekilde anlatıldı. Sunum öncesi konuşan Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, kentsel dönüşüm projelerinin STK’lar, odalar başta olmak üzere tüm Bursa’nın tüm dinamiklerinin katkı koyduğunu belirterek, her kesimin düşüncesi alınarak ortak akılın hakim olduğu bir netice alındığını söyledi.
 
“ÖNCELİK SOĞANLI”
 
Kentsel dönüşümün ülkenin gerçeği ve Bursa’nın da ihtiyacı olduğunun altını çizen Dündar, “Bizler de bu ihtiyaç çerçevesinde Master Plan sonucu belirlenmiş olduğumuz bölgelerde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bunlardan en yakın uygulamaya geçeceğimiz bölgeler Soğanlı, Kent Meydanı ve Demirkapı olarak belirledik. Bu çalışmaları adım adım takip ediyoruz. Ayakları yere basan, ciddi çalışmalar neticesinde başladığımız ve Bursa’yı hedef alan bir çalışma olacak. Projeler şu anda bakanlıkta onay aşamasında. Onaylardan sonraki yasal süreçlerin ardından en kısa zamanda başlayacak. Önceliğimiz Soğanlı bölgesi. Diğer projeleri de etap etap adım hayata geçireceğiz” diye konuştu.
 
“BU ŞEHRE VİZYON KATACAĞIZ”
 
Bu şehre vizyon katmak için bu yola çıktıklarını hatırlatan Dündar, “Kentsel dönüşümden önce zihinlerde dönüşüm olsun istiyoruz. Sürece katkısı olmayan kesim kalmadı. Herkesin fikrini alarak ortak akıl ile bu işin gerçekleşmesini istiyoruz. Bu işi etap etap adım adım yaparak en doğru zamanda ve en doğru zeminde hayata geçireceğiz. Biz başladığımız zaman birbirini tetikleyecek ve tüm Bursa’yı etkileyecek. Kentsel dönüşüm konusunda kurumsal tecrübe çok önemli. Osmangazi Belediyesi’nde de bu tecrübesi yeterince var. Bu işin en az hatalı olması için özen gösteriyoruz” dedi.
 
Başkan Dündar’ın ardından Master Planı yapan firmanın yetkilisi Şehir Plancısı Yılmaz, Mester Plan hakkında meclis üyelerine detaylı bir sunum yaptı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X