Dündar çarşı esnafıyla buluştu

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesini ziyaret etti.

Dündar çarşı esnafıyla buluştu

Bakırcılar Çarşısı’ndan başladığı ziyaretinde, işyerleri sahiplerini dolaşarak sohbet eden, ardından Gelinlikçiler Çarşısı ve Kapalı Çarşı’yı dolaşan Başkan Dündar, bölgenin kendileri için çok büyük önem taşıdığını söyledi. 

Başkan Dündar; “Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi, Bursa’da ticaretin ve turizmin kalbinin attığı merkez. Modern alışveriş kültürünün, yani günümüz AVM anlayışının dünyadaki ilk uygulamalarından birisi olan Çarşı ve Hanlar Bölgesi, yaptığımız yatırımlarla kaybettiği değerini yeniden kazanıyor. Osmangazi Belediyesi olarak bölgede gerçekleştirdiğimiz çalışmalarla bir yandan tarihi mirası ayağa kaldırırken, bir yandan da ticaret hayatını yeniden eski ihtişamlı günlerine döndürecek düzenlemeleri gerçekleştiriyoruz. Ertaş Bakırcılar çarşısında gerçekleştirdiğimiz üst örtü ve zemin kaplama çalışmalarının yanı sıra 210 dükkanın da cephesini yeniledik. Ulucami Caddesi ve Medrese Pasajını da, Ertaş Bakırcılar ile bütünlük teşkil edecek şekilde yeniledik. Gelinlikçiler Çarşısı da, yapılan zemin yenileme ve üst örtü çalışmalarının ardından yepyeni bir görünüme kavuştu. Çarşımızın hak ettiği değeri yeniden kazanması için çalışmalarımıza devam edeceğiz” dedi.

Başkan yardımcıları ve bürokratlarla birlikte gerçekleştirdiği ziyarette, işyerlerini dolaşarak kendileriyle sohbet eden, görüş ve önerilerini dinleyen Başkan Mustafa Dündar’a, yürütülen çalışmalar için teşekkür eden bölge esnafı ve vatandaşlar, yapılan yenileme ve düzenlemelerle çarşıda hareketliliğin arttığını ifade etti. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X