Dündar, Müftü Şerif’i ağırladı

Gümülcine Seçilmiş Müftüsü İbrahim Şerif, Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar’ı ziyaret etti.

Dündar, Müftü Şerif’i ağırladı

 

Makamında ağırladığı Müftü İbrahim Şerif’in ziyaretinden dolayı duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkan Dündar, “Tarihimizi iyi bilmeliyiz. Tarih tekerrürden ibarettir. Bu sebeple tarihimizden kendimize dersler çıkartmalıyız. Eğer ders çıkartabiliyorsak bu günümüze faydamız olur. Günümüzde Ortadoğu’da yeniden bir dünya şekillenmesi yaşanıyor. Mazlumlar sıkıntı çekiyor. 

Tüm bu yaşananların önüne geçebilmemiz için birlik olmamız lazım. Sizin gibi din adamlarının siyasetçilerin ve kanaat önderlerinin liderlik yapması gerekiyor. Balkanlar yüz yıl önce dünyanın şekillendiği yerdi. Avrupalı devletler Balkanlar’ı bölme adına birtakım oyunlar oynadı. Şimdi aynı oyunlar Ortadoğu’da yaşanıyor. Allah mazlumun yanında olsun. Allah Ülkemizin ve İslam aleminin bütünlüğünü bozmasın” dedi.

TÜRKİYE’DEN DESTEK ALIYORUZ

29 Ocak Milli Direniş Günü’nü anma programları kapsamında Bursa’ya geldiğini belirten Gümülcine Seçilmiş Müftüsü İbrahim Şerif de, “Türkiye siyasetinde önemli görevlerde bulunan birçok Batı Trakya göçmeni soydaşımız var. Başkanımız Mustafa Dündar’da bu kişilerden bir tanesi. Hepinizle gurur duyuyoruz. 29 Ocak 1988 ve 29 Ocak 1990 yıllarında yaşanan olaylar birçok insanımızın göç etmesine neden oldu. Gençlerimize 29 Ocak’ta yaşananları anlatmamız gerektiğine inanıyorum. 

Gençlerimize geçmişlerini hatırlatabiliyorsak ne mutlu bize. Milli Direniş’e gönül verenleri gençlerimizin bilmesi gerekiyor. Bizler de konuda elimizden geleni yapıyoruz. Günümüzde Balkanlarda birçok soydaşımız var olma mücadelesi veriyor. Türkiye’den de ciddi destek alıyoruz. Herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X