Dündar: Soğanlı fitilin ateşlendiği yer olacak

Osmangazi Belediye Meclisi’nin 2015 yılının ilk oturumu Osmangazi Belediye Mustafa Dündar’ın başkanlığında gerçekleşti.

Dündar: Soğanlı fitilin ateşlendiği yer olacak

SEYİT GÜNDOĞAN 

Oturumda söz alan MHP Grup Sözcüsü Cemil Aydın, başta Çelik Palas’ın arkasında kalan ek binalar, Tower Plaza ve Fomara’daki Alman Hastanesi olarak bilinen bina  olmak üzere atıl duran yapıların değerlendirilmesi gerektiğini belirterek, bu binaların ne şekilde değerlendirileceğini sordu.  

BELEDİYE İLE AVM ARASINA GÜZEL BİR TASARIM PLANLIYORUZ…

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar da, bu binaların 20-30 yıldır sorun olduğunu ifade ederek, hem bu sorunları 3-5 yıl içinde çözmelerinin hem de bu binaların özel mülkiyet olduğu için talep gelmeden bir şey yapmalarının mümkün olmadığını söyledi. Kentsel dönüşüm süreci içinde bu binaların da zamanla dönüşeceğinin altını çizen Dündar, “Soğanlı Kentsel Dönüşümü’ne 2-2.5 ay içinde başlıyoruz. Soğanlı’yla birlikte Osmangazi Belediyesi ile AVM arasındaki bölgeye güzel bir tasarım planlıyoruz. Yolu yeraltına alarak bu bölgeyi Santral Garaj Mahallesi ile bütünleştireceğiz. Soğanlı bu işin ateşinin başladığı yer olacak. Toplamda 10-13 dönüşecek bölge var. Etap bu bölgeler hayata geçtikçe sorun olan yerlerde kendiliğinden dönüşmüş olacak” diye konuştu. 

CHP’DEN TERMİK UYARISI…

Oturumda ayrıca; CHP Grup Sözcüsü Hüsnü Taş, Bursa’daki hava kirliliğinin hayli fazla olduğuna dikkat çekerek, kentin göbeğine yapılması planlanan DOSAB Termik Santrali’nin de kirliliği daha da arttıracağını, bu nedenle bu kararın bir kez daha gözden geçirilmesi gerektiğini söyledi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X