Dündar vatandaş iftarına konuk oldu

Alaadin Mahallesinde vatandaş iftarına konuk olan Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, bu tür iftar sofralarının başta yavaş yavaş unutulmaya yüz tutmuş komşuluk ilişkilerinin pekişmesi adına son derece önemli olduğunu söyledi.

Dündar vatandaş iftarına konuk oldu

Ramazan ayı boyunca iftar ve sahur programlarına katılarak vatandaşlarla birlikte olmaya özen gösteren Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Alaaddin Mahallesi Aaladdin sokakta yaşayan mahalle sakinlerinden Muzaffer-Hatice Yıldız çiftinin komşuları için verdiği iftar sofrasına konuk oldu. Eşi ve kızı ile birlikte katıldığı iftar öncesi, 90 yaşındaki Emine Yıldız teyzenin elini öpüp sohbet eden Başkan Dündar, kendisine sağlık ve sıhhat diledi. Okunan Kuran-ı Kerim ve yapılan duaların ardından Başkan Dündar, Emine Teyze ve komşuları ile birlikte iftar açtı. 

Yıldız çiftinin komşuları için düzenlediği iftara AK Parti Osmangazi İlçe Başkanı Ali Yılmaz ve Belediye Meclis Üyeleri de katıldı. İftar yemeğinin ardından kısa bir teşekkür konuşması yapan Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Ramazan ayında dayanışma ve yardımlaşma duygularının pekiştiğini söyledi. 

Ramazan ayının, sadece oruç için sahura kalkıp iftar yapmaktan ibaret olmadığını, bu tür gelenek ve göreneklerin yaşatılması, komşuluk ilişkilerinin gelişmesi adına da son derece önemli olduğuna dikkat çeken Başkan Dündar, “Ramazanda pidemizi paylaşmak, güler yüzü paylaşmak, soframızı paylaşmak bizim geleneklerimizden. Şehir hayatının yoğunluğunda, bu gelenek ve duyguları yaşatmak için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Bu bölgemizde yürüttüğümüz fiziksel iyileştirme çalışmalarının yanında, dostluk, kardeşlik, komşuluk bağlarının da güçlenmesini istiyoruz” dedi. 

Komşularıyla birlikte evinin bahçesindeki iftara ev sahipliği yapan Muzaffer Yıldız da, kendilerini kırmayıp aynı sofrayı paylaşan Başkan Dündar’a teşekkür etti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X