Dündar’dan BTÜ’ye iade-i ziyaret

Bursa Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Arif Karademir’i ziyaret eden Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, yeni kurulan ve yapılanma aşamalarını büyük bir hızla sürdüren üniversitenin Bursa’nın gelişmesine çok büyük katkı sağlayacağını söyledi.

Dündar’dan BTÜ’ye iade-i ziyaret

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, üniversite öğrencileri ve öğretim üyelerinin belediye ait spor tesislerinden indirimli olarak faydalanması yönünde imzalanan protokolün ardından Bursa Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Arif Karademir’e iade-i ziyarette bulundu. Dündar, “Bursa Teknik Üniversitesi, Bursa’mız adına yeni kurulmuş ciddi bir kurum. Yeni kurulan ve yapılanma aşamasında olan üniversitemiz, diğer üniversitemiz gibi Bursa’ya artı değer katacak en önemli kurumlardan birisi. Yalnızca yetişmiş insan yönüyle değil, sanayi şehri Bursa’mıza hem bilimsel, hem de sosyal ve kültürel anlamda katkı sağlayacak” diye konuştu.

Bursa Teknik Üniversitesi ile iyi ilişkiler kurduklarını belirten Başkan Dündar, “Dünyada teknoloji hızla gelişiyor. Dünya teknoloji ile yarışıyor. Bizler de yerel yönetimler olarak, hızla gelişen dünyada yerimizi almak için üzerimize düşeni yapmaya hazırız” dedi.

Başkan Dündar’ın ziyaretine eşlik eden Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Sadi Kurtulan da, Rektör Karademir’i çalışmalarından dolayı tebrik etti.

BTÜ Rektörü Prof. Dr. Arif Karademir ise, “Bursa, sahip olduğu özellikler itibariyle böyle bir üniversiteyi kazanmakta geç kalmış. Bu açıdan BTÜ önemli bir işi gerçekleştirecek, yeni üniversitelerin kurulmasıyla ilgili psikolojik bariyerin aşılmasına katkı sağlayacaktır. Biz BTÜ’yü körpe bir fidana benzetiyoruz. Bu fidanın gelişmesi için toprağa, suya ve güneşe ihtiyacı var. Bu fidanın büyütülmesinde, valiliğimiz, belediyelerimiz ve diğer tüm kent dinamikleri, hep birlikte bunu sahiplenmeye ihtiyacımız var. Meyvesini de hep beraber yiyeceğiz inşallah” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X