Dündar’dan kardeşlik yemeği

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, bu yıl 12’incisi gerçekleştirilen Osman Gazi’yi Anma ve Bursa’nın Fethi Şenlikleri’nin davetlisi olarak Bursa’ya gelen misafirlerine yemek verdi.

Dündar’dan kardeşlik yemeği

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Fetih Şenliklerine katılmak üzere Bursa’da bulunan Bosna Hersek, Kosova, Makedonya ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nden gelen konuklarıyla kaldıkları otelin restoranında bir araya geldi. Başkan Dündar, geleneksel hale gelen ve bu yıl 12’incisini düzenledikleri şenliklerin, var olan dostluk ve kardeşlik bağlarının gelişip güçlenmesine önemli katkı sağladığını ifade ederek, “Kardeş şehirler aracılığı ile o ülke insanları ile sıcak dostluklar kurup geliştiriyoruz.  Amacımız, ‘İnsanı yaşat ki Devlet yaşasın’ diyen atamız Şeyh Edebali’nin sözünden hareketle, dünyada din, dil, ırk ayrımı yapmadan adaletli bir yönetim anlayışının yeniden ayağa kalkmasına katkı sağlamak. Bu etkinliğimize katılarak bizimle birlikte olan sizler, var olan dostluk ve kardeşlik bağlarının güçlenmesine, yerelde başlayan bu ilişkilerin devletler düzeyinde gelişmesine çok büyük katkı sağlayacağına inanıyorum” dedi.

Günümüz dünyasının dostluk ve barışa büyük bir ihtiyaç duyduğuna vurgu yapan Başkan Dündar, “Ancak, bir takım çevreler, bu dostluk ve kardeşlik bağlarının gelişmesini istemiyor. Bunu bozmak için elinden geleni yapıyor. Bizlerin, bu manada doğru adımlar attığımıza, doğru yolda ilerlediğimize inanıyorum. Atılan bu adımlarla, dostluk ve kardeşliğin dalga dalga yayılarak dünyaya hakim olacağına olan inancım tam. Sizler, bu gün bunun en güzel örneğisiniz. Sizlere bir kez daha teşekkür ediyorum” diye konuştu. 

Kardeş şehirlerin Belediye Başkanları ve yöneticileri de, Osmangazi Belediyesi’nin tarihten aldığı sorumluluğu yerine getirmek için gösterdiği çabayı takdirle karşıladıklarını ifade ettiler. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X