Dünya borsaları ilk çeyrekte 1,5 trilyon $ eridi

Küresel piyasalarda tahvil piyasasındaki çalkalanma, ticaret savaşı endişeleri ve jeopolitik risklerin etkileriyle zor bir yıl deneyimlenirken, ilk çeyrekte dünya borsalarının değeri 2017 sonuna kıyasla 1,5 trilyon dolar eridi.

Dünya borsaları ilk çeyrekte 1,5 trilyon $ eridi

Finansal piyasalarda, ABD’de başkanlık koltuğuna oturan Donald Trump’ın kararları, ABD ve Kuzey Kore arasındaki siyasi gerilim ve Brexit sürecinin resmen başlaması gibi önemli zorlukların yaşandığı 2017’nin ardından, yatırımcılar ilk çeyrekte ‘çetin’ bir yıla işaret eden gelişmelerle karşı karşıya kaldı.

Yeni yıla girilmesinin ardından ABD ile Çin arasında ‘ticaret savaşı’ endişelerine yol açan gelişmeler, yurt dışında enflasyon beklentilerinin artmasıyla tahvil faizlerinde yaşanan hızlı yükseliş, merkez bankalarının para politikalarında normalleşmeye ivme vermesi ve gündeme yön veren jeopolitik riskler finansal piyasaları baskı altında bırakırken, tüm bunlar borsaların piyasa değerinde düşüşleri beraberinde getirdi.

Dünya Borsalar Federasyonu (WFE) verilerine göre, 2017 sonunda 85 trilyon 313 milyar 751,7 milyon dolar olan dünya borsalarının değeri, yılın ilk çeyreğinde 83 trilyon 833 milyar 116,3 milyon dolara geriledi. Söz konusu süreçte dünya borsalarının değeri yüzde 1 azalırken, bu da 1 trilyon 480,6 milyar dolarlık erimeye işaret etti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X